I-au tăiat microfonul lui Teodosie, de „Ziua Marinei”. „Vor răspunde în fața lui Dumnezeu!”

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a susținut slujba religioasă prilejuită de sărbătorirea Zilei Marinei, la Constanța.

foto2 teodosie jpg
Teodosie a rămas fără microfon, așa că a ales să plece de la festivități

Slujba este una tradițională, în cadrul festivităților organizate la Constanța anual, pe 15 august, astfel că Teodosie a fost cel care a oficiat.

Se împlinesc 120 de ani de la prima festivitate de acest fel

Doar că, anul acesta, când se împlinesc 120 de ani de la primul eveniment de acest fel, organizatorii nu au sincronizat programul așa cum trebuia. 

În timpul slujbei, lui Teodosie i-a fost tăiat microfonul, cuvântul fiind preluat de următorul invitat din program, Mihai Panait, șeful Statului Major al Forțelor Navale, în acel moment ajungând și președintele Iohannis, care urmă să susțină un discurs.

Astfel, Teodosie a făcut stânga împrejur și dus a fost. L-au așteptat reporterii publicațiilor locale, care au remarcat incidentul și l-au întrebat dacă s-a supărat.

Citește și: ÎPS Teodosie, certat din nou, cu legea! Șoferul prelatului, viteză halucinantă, pe A2

Nu m-am supărat. De ce se mă supăr? Nu am voie să mă supăr. Îi compătimesc pe cei ce au făcut asta pentru că vor răspunde în fața lui Dumnezeu” , a spus ÎPS Teodosie, citat de Ziua de Constanţa.

De asemenea, evenimentul a fost marcat și de un incident, un spectator necesitând intervenția cadrelor medicale prezente, după ce i s-a făcut rău.

Festivitățile se vor încheia spre seară

În Portul Tomis a fost organizată tradiționala paradă, marcată de discursuri oficiale, între orele 10.00 - 13.00, urmând ca între 17.00 și 20.00, publicul să aibă acces la  expoziţii de tehnică militară, standuri cu ofertele educaţionale ale instituţiilor militare de învăţământ, ateliere interactive de noduri marinăreşti, face-painting şi foto-corner.

Spre seară, va avea loc un concert susţinut de formaţiile muzicale ale Forţelor Navale Române şi Diviziei 101 Aeropurtate a SUA, de la Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu”, pe faleza cazinoului din Constanța.

Sărbătoarea se va încheia cu un concert al Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” şi cu celebra retragere cu torţe a marinarilor și cu un spectacol de artificii.

Citește și: ÎPS Teodosie a «biruit» Poliția, în procesul amenzilor din timpul pandemiei

Retragerea cu torţe este programată pentru intervalul orelor 20.30 - 22.00 şi va avea loc pe traseul Cazino – Bulevardul Regina Elisabeta – Farul Genovez – Comandamentul Flotei – Piaţa Ovidiu.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

FotoJet jpg
Reghe, botez Liam jpg
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
Anamaria Prodan jpg
ferentz iohannis  jpg
simley si marius jpeg
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
Cea mai importantă persoană din viața mea mp4 thumbnail png
Capture JPG
Ilan Şor FOTO EPA/Doru Dumitru
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 26 septembrie sf neagoie basarab png
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
foto1 jpeg
1231 jpg
palatul patriarhiei foto basilica (5) jpg
Phoebe Lee Matthew a fost mușcată de o „văduvă falsă” jpg