De ce merge metroul mai încet, între Romană și Victoriei? Până când va dura

Ultima actualizare:

Metrorex a anunțat abia astăzi, miercuri, 25 august, motivul pentru care trenurile din subteranul Bucureștiului încetinesc foarte mult între stațiile Victoriei și Romană, de două zile.

Reparațiile vor dura până la începutul lunii septembrie
Reparațiile vor dura până la începutul lunii septembrie

Pentru efectuarea lucrărilor de infrastructură și suprastructură cu grad ridicat de complexitate a căii de rulare, pe Magistrala 2 de metrou, linia 1, pe interstația Piața Romană – Piața Victoriei 1, începând cu data de 23 august 2022, ora 04:30, până la data de 03 septembrie 2022, ora 04:30, a fost introdusă restricția de viteză de 5 km/h, pe o distanță de aproximativ 230 de metri.

Lucrările sunt efectuate pe timpul nopții

Precizăm că aceste lucrări sunt necesare pentru îmbunătățirea elasticității și stabilității căii de rulare, în vederea asigurării unor condiții de siguranță și confort pentru publicul călător.

Mulțumim călătorilor pentru înțelegere și îi asigurăm și pe această cale de permanenta noastră preocupare pentru îmbunătățirea transportului cu metroul”, este textul semnat de Direcoarea Generală a Metrorex, Mariana Miclăuș, și transmis public, abia azi.

Citește și: Când vom circula pe Autostrada de Centură a Bucureștiului? Situația șantierelor

Astfel, pe parcursul nopții, când trenurile sunt retrase din circulație, tunelul dintre Piața Victoriei și Piața Romană este ocupat de angajații responsabili cu efectuarea lucrărilor de mentenanță.

Metrorex a finalizat, în stația Anghel Saligny, implementarea unui sistem de ghidare, specific limbajului Braille, pentru persoanele cu probleme de vedere.

Sistem de ghidare al persoanelor cu deficiențe de vedere

Este vorba despre elemente din otel inoxidabil, instalate, pe podeaua stației sau a unor panouri de semnalistică Braille, pentru a ghida persoanele cu deficiențe de vedere în zonele de acces sau ieșire, spre pasaje, vestibule, scări și lifturi.

La acest moment, au fost efectuate aproximativ 70% dintre lucrări și în stația Nicolae Teclu și, în perioada următoare, va fi demarată execuția unui sistem identic de ghidare și în stațiile Nicolae Grigorescu și 1 Decembrie 1918.

Citește și: Canicula revine în România! Sunt așteptate temperaturi de 36 de grade

Pentru stațiile de metrou unde există benzi speciale din ceramică: stațiile Jiului, Parc Bazilescu, Laminorului și Străulești, legatura cu Terminalul Multimodal, sunt prevăzute completări locale cu benzi ceramice și panouri de semnalistică Braille.

Pentru Magistrala 5, unde există deja benzile speciale, în toate stațiile, vor fi montate doar panourile de informare.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!         

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din București 16 aprilie 2023 FOTO Inquam Photos Alexandru Busca  (3) jpg
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net