«De ce n-am voie să...?» Click! vă spune care sunt motivele pentru care câteva lucruri banale sunt interzise prin lege

Ultima actualizare:

    Pasagerii aeronavelor sunt  obligaţi să renunţe până şi la  apa pe care o au asupra lorFoto: AP
Pasagerii aeronavelor sunt obligaţi să renunţe până şi la apa pe care o au asupra lorFoto: AP

Oamenii sunt alergici la cuvântul „interzis”. Ca mai toţi semenii lor, românii sunt intrigaţi de lucrurile interzise, mai ales când nu cunosc raţiunile pentru care acestea au fost scoase în afara legii. Click! vă spune care e semnificaţia semnelor care vă obligă să acţionaţi împotriva voinţei voastre.

Fără lichide în avionÎn zilele noastre chiar şi banalele sticle din plastic cu apă sunt oprite la punctul de control din aeroporturi. Totul ni se trage de la teroriştii ingenioşi, care au realizat un explozibil lichid, capabil să pună la pământ orice avion. Prima bombă artizanală lichidă a fost depistată pe un aeroport din Marea Britanie. Din raţiuni de securitate, bagajele de mână pot conţine recipiente cu lichide care să nu depăşească un litru, însă cantitatea maximă admisă în fiecare recipient nu trebuie să fie mai mare de 100 ml.Interzis să foloseşti mobilul la decolareMenţinerea în funcţiune a oricărui aparat electronic, nu doar a telefonului mobil, e interzisă în timpul decolării şi aterizării fiindcă acestea pot interfera cu echipamentele electronice ale aeronavelor. Cu toate acestea, mulţi pasageri nu ţin cont de această restricţie.Cu rolele la metrou? Nu se poateMotivul acestei interdicţii bizare se referă la riscul de accidente, pe care oficialii Metrorex l-au eliminat prin blocarea accesului. „Ne-am confruntat cu cazuri când persoane adulte, purtând role în picioare, nu au mai putut să se oprească şi au căzut pe calea de rulare. Unii s-au accidentat serios, motiv pentru care nu mai putem permite accesul cu aceste echipamente”, ne-au spus reprezentanţii Metrorex.  Fără poze la metrouPe peroane nu ai voie să faci fotografii din două motive mari şi late. În primul rând pentru că cei care fac fotografii le-ar putea folosi în scop comercial (realizarea de afişe, bannere, calendare, cărţi poştale), iar acest lucru înseamnă că trebuie achitată o taxă către Metrorex. În al doilea rând, reţeaua subterană a Capitalei e obictiv strategic de interes naţional şi nu toate ungherele sale trebuie să fie la discreţia publicului.De ce e interzis cu bicicleta în parc?Deşi nu găseşti semne de interdicţie în toate parcurile din România, accesul bicicliştilor pe alei e strict interzis şi se sancţionează cu amendă de până la 500 de lei. Cu bicicleta aveţi voie doar pe pistele special amenajate. Motivul pentru care deplasarea în afara acestor trasee e interzis ţine de siguranţa pietonilor.Nu hrăniţi păsările!Administratorii parcurilor şi grădinilor publice au interzis hrănitul animalelor de agrement pentru a le proteja de vizitatorii „binevoitori”. Gumă de mestecat, mucuri de ţigară, capace de sticle sunt doar câteva dintre lucrurile găsite în burţile animalelor găsite decedate. Deşi de cele mai multe ori sunt bine intenţionaţi, românii au înclinaţia de a întinde păsărilor alimente care le pot aduce moartea.Fără claxoane la oraş!Claxonatul în interiorul aşezărilor urbane este interzis, conform Codului Rutier. Folosirea semnalizării acustice, în afara cazurilor în care se încearcă evitarea unui pericol imediat, e considerată o formă de şofat agresiv.

Alţii au legi de râsu’-plânsu’

Este interzis să-şi ude plantele şi gazonul în zilele impare
Este interzis să-şi ude plantele şi gazonul în zilele impare
  • Din raţiuni de economisire a apei, locuitorilor oraşului Cottage Grove din SUA, care stau în case cu numere pare, le este interzis să-şi ude plantele şi gazonul în zilele impare. Excepţie fac zilele de 31 ale fiecărei luni.
  • Locuitorilor oraşului Little Rock, din statul Arkansas, le este interzis să claxoneze în preajma localurilor care după ora 21.00 servesc  sandvişuri şi băuturi reci. Dacă au câini de companie, cetăţenii din acelaşi oraş trebuie să se asigure că aceştia nu latră după ora 18.00. Aceste legi datează de zeci de ani şi sunt încă în vigoare.
  • În Cipru este interzis să mănânci şi să bei (apă) în timp ce conduci. Legea a fost votată din raţiuni de siguranţă pe drumurile publice.
  • În Danemarca e interzis să porneşti maşina dacă sub ea se află o persoană. Probabil că autorităţile daneze s-au confruntat cu multe situaţii de acest gen, încât au simţit nevoia să le ceară, prin lege, cetăţenilor să se uite mai întâi sub autovehicul înainte de a porni la drum.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
phone 292994 1280 jpg
Izvorul de la Manastirea Sf  Dionisie Exiguul si Sf  Efrem jpg
4 front poza mare jpg
cat 7032641 1280 jpg
natalia negru st  iosif dimitrie anghel jpg
Greseli de igiena dentara  Sursa foto Pixabay jpg
parlamentul romaniei jpg
lidl jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net