De ce nu s-a prezentat nimeni pentru postul cu salariu de 10.000 de lei din Cluj

Chiar dacă salariile au crescut în mod constant în ultimii ani, Cluj rămâne unul dintre cele mai scumpe orașe din România. După o creștere susținută, salariile din Cluj sunt se află pe locul al doilea în țară, după București.

emil boc  jpeg

Chiar dacă Capitala se află pe primul loc în materie de salarii, acestea nu reușesc să întreacă salariile dint domeniul IT prezente în Cluj. În acest moment, un muncitor din domeniul IT câștigă mai mult în Cluj față de București.

Povestea salariului de 10.000 de lei pe care nu l-a vrut nimeni

Primăria Cluj a lansat un post renumerat în domeniul IT cu un salariu de 10.000 de lei (2.000 de euro), dar niciun candidat nu s-a prezentat pentru a ocupa acest post. Acest refuz al unui salariu care reprezintă un vis frumos pentru mulți români s-a datorat, deoarece salariile din sectorul privat al domeniului IT din Cluj sunt cu mult mai mari față de oferta Primăriei. 

„Nu am reuşit să atragem pe nimeni din IT. Căutam un specialist în digitalizare pe un salariu lunar de 10.000 de lei/brut, dar nu s-a prezentat nimeni”, a recunoscut Emil Boc, potrivit Adevărul.ro

Clujul a fost prezentat chiar și de către revista Universităţii Harvard ca un Silicon Valley al Europei, datorat numărului ridicat de muncitori din domeniul IT raportat la numărul de locuitori, orașul ar avea aproximativ 25.000 de persoane angajate în IT.

„Suntem oraşul cu cea mai mare concentrare de IT-işti pe metru pătrat din Europa. IT-ul este industria care dă slujbele viitorului şi de aici vin locurile de muncă bine plătite. Inovarea şi IT-ul reprezintă o forţă puternică”, a confirmat Boc.

Chiar dacă salariile în sectorul privat al domeniului IT sunt foarte ridicate, această creștere a avut o influență directă și asupra proprietăților imobiliare din oraș, costurile imobiliarelor fiind cele mai ridicate din România. Costul vieții în Cluj este la același nivel cu al Bucureștiului, chiar dacă restul salariilor, cu excepția domeniului IT, sunt mai mici decât în Capitală.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
plaja cipru jpg
image
image
image
image
image
image
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net