Dezastru în Sectorul 1. 15.000 de apartamente rămân fără apă caldă pe termen nelimitat. Nici la iarnă nu va fi mai roz
De la începutul aceastei săptămâni, peste 15.000 de apartamente din Sectorul 1 au rămas fără apă caldă pe termen nelimitat.
Acest lucru s-a întâmplat după ce CET Griviţa a pus lacătul pe porţi. Compania administrată de Primăria Sectorului 1 a intrat în incapacitate de plată.
Deși directorul CET Griviţa le-a atras atenția privind această problemă foarte mare, nici primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, nici de primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.
Iarna ar putea fi foarte grea în acest sezon
Din păcate, în prezent, locuitorii Sectorului 1 sunt în pericol ca la iarnă să nu aibă căldură sau apă caldă. Dacă CET Griviţa va rămâne închis pe tot parcursul sezonului rece, agentul termic pentru oamenii ar trebui să vină de la celelalte CET-uri din Bucureşti, ceea ce înseamnă că va veni greu sau aproape deloc în casele oamenilor.
Claudiu Creţu, directorul Termoenergetica, atrage atenţia că oprirea CET Griviţa ar putea afecta mulţi bucureşteni care locuiesc în zona de nord.
„Situaţia se va agrava în octombrie când pornim încălzirea. Nu putem trece iarna fără CET Griviţa”, a declarat acesta, potrivit a3.
De spune Nicușor Dan despre închiderea CET Griviţa
Ieri, primarul Capitalei, Nicușor Dan, a spus, despre situația din Sectorul 1 că problemele se datoareză unui blocaj administrativ.
„Aici e un blocaj administrativ. Prima oară când vorbim de termoficare şi nu vorbim de bani, e un blocaj administrativ. E o companie care e în subordinea Consiliului Local Sector 1 şi nu poate să plătească pentru că n-are bani în buget, bugetul n-a fost blocat, primarul zice că nu-l pune că are un conflict cu Consiliul, Consiliul acuză primarul. E o discuţie care eu sper să se termine cât mai curând pentru că sunt 200 de blocuri pentru care asta e sursa principală pentru care au apă sub parametri”, a precizat Nicuşor Dan.
Edilul a dat asigurări că iarna viitoare va fi mai bine.
„Ceea ce important este că iarna asta o să fie mai bine decât iarna trecută (...) Am făcut două lucruri importante, am mărit numărul de kilometri de conducte pe care i-am reabilitat, am trecut de la o medie de 10-12 la 28 în 2021, la 38 în 2022, iar anul acesta cred că ajungem la 50 de kilometru din o mie. Şi al doilea lucru, acea centrală provizorie de la Titan care a perluat o parte din sarcini”, a adăugat Nicuşor Dan.