Dezastru pentru români: Wizz Air anulează noi zboruri către destinații populare! Ce opțiuni vor avea pasagerii afectaţi

Miercuri, compania aeriană Wizzair a anunțat că, din luna septembrie, vor fi anulate și alte zboruri.

Wizz Air a anulat mai multe zboruri / foto: arhivă
Wizz Air a anulat mai multe zboruri / foto: arhivă

Din fericire, turiștii care și-au cumpărat bilete nu vor pierde banii. Wizz Air le oferă mai multe alternative, inclusiv suma pe care au plătit-o înapoi.

Wizz Air confirmă că, din cauza verificărilor în avans ale unor motoare GTF, solicitate de Pratt & Whitney, a fost nevoită să facă ajustări în cadrul reţelei sale, rezultând în anularea unor zboruri, începând din luna septembrie. Compania aeriană confirmă că nicio rută din România nu a fost suspendată permanent ca urmare a acestor inspecţii ale motoarelor”, au transmis reprezentanţii companiei aeriene, informează Agerpres.

Pasagerii Wizz Air au fost deja notificați

Pasagerii afectați au fost deja notificaţi şi li s-a oferit un program alternativ de zbor, opţiunea rambursării complete prin metoda iniţială de plată sau rambursarea a 120% din tariful iniţial achitat în credit de companie pentru rezervări viitoare.

Dacă rezervarea a fost făcută printr-o agenție de turism, fie ea şi online, compania aeriană le recomandă pasagerilor să contacteze agenţia care deţine rezervarea, pentru a face modificările necesare.

Wizz Air recomandă, de asemenea, verificarea folder-ului de spam în privinţa e-mailurilor referitoare la posibilele modificări de program.

„Wizz Air îşi cere scuze pentru neplăcerile cauzate de acest eveniment neplanificat, aflat în afara controlului nostru, însă siguranţa şi securitatea pasagerilor, a echipajului şi a aeronavelor este prioritatea noastră”, au mai spus reprezentanţii companiei aeriene.

Nu sunt primele zboruri anulate de Wizz Air

Acum o săptămână, Wizz Air anunţa că vor avea loc noi anulări de zboruri, fără a preciza însă cu exactitate în ce zile sau pentru care destinații.

La începutul acestei luni, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT) a transmis că românii care întâmpină diverse probleme cu zborurile Wizz Air pot depune sesizări pe site-ul Centrului European al Consumatorilor România.

Potrivit sursei citate, compania aeriană nu poate fi sancţionată de către autorităţile din România, întrucât nu are reprezentanţă în ţara noastră.

„MEAT informează că pentru rezolvarea problemelor cu compania aeriană Wizz Air cetățenii români pot depune sesizări pe site-ul Centrului European al Consumatorilor România https://eccromania.ro/.”, arată reprezentanții Ministerului. Acest site este pus la dispoziția consumatorilor români de Uniunea Europeană, pentru rezolvarea problemelor și recuperarea prejudiciilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Top 3 beneficii de a instala automate de reciclare a ambalajelor daca ai un magazin jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net