Dezvăluirile duhovnicului femeii ucise de câini. De ce alerga victima prin acea zonă periculoasă

Ultima actualizare:

Autorităţile îşi pasează vina, hingherii se joacă de-a v-aţi ascunselea pe câmpuri cu maidanezii criminali. La trei zile de la momentul în care Ana Oros Daraban, o femeie de 44 de ani murea hăcuită de câini la Lacul Morii în timp ce făcea sport, au apărut voci care trag victima la răspundere. De ce a alergat victima prin zonă deşi în urmă cu un an Ana a mai fost atacată şi rănită grav de o haită de câini pe acelaşi teren? Inconştienţă sau teribilism?

Ana Oros Daraban era  nelipsită de la crosurile  din întreaga ţară
Ana Oros Daraban era nelipsită de la crosurile din întreaga ţară

„Ana a murit de prea multă bunătate”, spune preotul Crin-Triandafil Theodorescu, duhovnicul femeii care a fost ucisă de câini în timp ce alerga.

Părintele s-a decis să vorbească despre cea pe care o numeşte ”prietena sa”, după ce a fost chestionat de multă lume de ce femeia s-a întors în locul unde mai fusese muşcată scrie adevărul.ro.

image

„Nu aveam de gând să scriu despre Ana Oros Daraban. Doream să tac înfipt în rugăciunile mele, să mai citesc o dată sutele noastre de mesaje şi pe urmă să şterg totul, aşteptând Învierea. Dar m-am trezit cu o întrebare în privat, <<părinte, e ceva ce nu înţeleg, dacă o muşcaseră câinii acolo, cu ce putere a putut ea să se întoarcă să alerge tot acolo, ca şi cum nu s-ar fi întâmplat asta? Ce fel de om era Ana?>>”.

Şi atunci, pentru a descrie de ce a riscat Ana, părintele Theodorescu a postat pe o reţea de socializare mai multe destăinuiri. ”(…) întrebarea asta a venit peste mine fără ca întrebătorul să ştie că Ana e sora mea de credinţă, că mie îmi dădea din gânduri şi oftaturi să i le duc Dumnezeului nostru. Că în mine-şi arunca din bolovanii care-i apăsau pieptul. Că de aia s-a apucat Ana de maratoane, să se caute.

Nu fugea de ea, se căuta. Ana iubea drumurile mai mult decât destinaţiile lor, şi dacă ar fi să vorbesc cu Vlad, băiatul ei îndurerat, asta i-aş pune la creştet, să-i fie alinare. Că Ana a visat, a crezut nebuneşte şi iraţional în lucruri nemaivăzute! Of, copilule, o să te caut când vei fi mare să-ţi povestesc partea aia din mama ta care mi-a rămas agăţată de interiorul pieptului, of, copilule”, a scris emoţionant preotul citat de adevărul.ro.

Hingherii au ridicat 25 de câini din acea zonă

Când au găsit-o pe Ana, medicii de pe echipajul de intervenţie au numărat peste 50 de muşcături la cap, mâini şi picioare. Cele mai grave au fost cele de la membrele inferioare care erau practic o mare rană. În trei zile hingherii au recuperat din zonă aproximativ 25 de câini, pui şi adulţi.

Ana Oros Daraban s-a născut la Baia Mare

Ana locuia în Bucureşti, însă s-a născut în Baia Mare. Era activist de mediu şi sportiv îndrăgostit de natură. Absolventă de medicină veterinară şi doctor în ştiinţe lucra la Primăria Capitalei, la Direcţia de Mediu.

Sâmbătă dimineaţă, pe 21 ianuarie, femeia a ieşit să alerge aşa cum o făcea mereu. A făcut jogging pe un teren viran din zona Lacului Morii care se află la limita dintre sectorul 6 şi localitatea Chiajna. La un moment dat, Ana a fost atacată de o haită de maidanezi. Era la 300 de metri distanţă de cea mai apropiată locuinţă şi nimeni nu a mai putut face nimic pentru ea. Un băiat care alerga pe bicicletă a văzut atacul, a luat o creangă, a alungat patrupedele fioroase însă era prea târziu.

Ana Oros Daraban fusese pusă la pământ de o haită de 15-20 de câini comunitari cum se numesc oficial maidanezii, care i-au hăcuit picioarele pentru că faţa şi-a ferit-o. Zona a fost ulterior împânzită de criminalişti, dar şi de echipaje ale Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor.

Ce să faci când eşti atacat de un câine agresiv

shutterstock 379447279 jpg

Sunt câteva reguli simple dar foarte importante pentru a scăpa de o haită de câini.

  • Câinii vor lătra de la distanţă la început, te vor avertiza că eşti pe terenul lor. În momentul în care vor veni spre tine, cel mai important lucru e să nu fugi, că nu vei reuşi să scapi.
  • Este bine să nu încercăm să gesticulăm, să ţipăm.
  • Nu trebuie să atacăm câinele care vine spre noi.
  • Trebuie să încercăm să găsim un punct de sprijin, un zid, gard, o piatră foarte mare, care să îi arate haitei de câini că nu suntem vulnerabili.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net