Diana Șoșoacă schimbă istoria limbii române: „Nu ne tragem din limba latină!” Imaginile au devenit virale VIDEO

Deja celebră pentru derapajele ei, senatoarea Diana Șoșoacă a comis-o din nou. Declarațiile ei au ajuns pe rețelele de socializare și au devenit imediat virale.

Diana Șoșoacă a comis-o din nou / foto: Inquam Photos
Diana Șoșoacă a comis-o din nou / foto: Inquam Photos

Concret, Diana Șoșoacă a spus, la Școala de Vară a partidului pe care îl conduce, SOS, că limba latină „se trage din limba română”.

„Limba română este limba primordială, nu ne tragem din limba latină, latina se trage din limba română”, a declarat Șoșoacă. Momentul a fost filmat și publicat pe rețelele sociale.

Diana Șoșoacă schimbă istoria limbii române

Teoria pe care Diana Șoșoacă este din ce în ce mai răspândită pe internet, după mai multe declarații ale fostului consilier al Papei Ioan Paul al II-lea.

Miceal Ledwith vorbea într-un interviu pentru TVR Cluj despre faptul că „limba română, sau precursoarea sa, vine din locul din care se trage limba latină”. Potrivit istoricilor, latina s-a impus ca limbă oficială în Imperiul Roman, fiind adoptată de populațiile cucerite.

Care este, de fapt, adevărul despre limba română

Odată cu administrația și cu armata romană, Latina s-a instalat și în noua provincie Dacia. La fel ca în celelalte provincii cucerite, într-o primă fază, dacii au fost siliți de nevoile practice ale vieții să adopte latina ca limbă secundară, folosind- o în relațiile lor cu administrația, cu armata și cu coloniștii romani.

Româna a avut timp de câteva secole o evoluție lentă, care a făcut ca latina să sufere schimbări așa de mari încât în secolul 8 se poate vorbi de apariția limbii pe care acum o vorbim, în urma unui proces îndelungat de transformare a limbii latine.

Limba română este vorbită în toată lumea de 28 de milioane de persoane, dintre care circa 24 de milioane o au ca limbă maternă.[2] Din numărul total de vorbitori, peste 17 milioane[3] se află în România, unde româna (dialectul dacoromân) este limbă oficială și, conform recensământului populației din 2011, este limbă maternă pentru peste 90% din populație.

Ea este una dintre cele șase limbi oficiale ale Provinciei Autonome Voivodina (Serbia). De asemenea este limbă oficială sau administrativă în câteva comunități și organizații internaționale, precum Uniunea Latină sau Uniunea Europeană (de la 1 ianuarie 2007).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
carmen harra jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net