Directoarea unei bănci și-a transferat aproape 300.000 de euro din conturile clienților. De la ce persoane fura banii
Directoarea unei bănci a furat 300.000 euro din conturile clienţilor, anunță Parchetul de pe lângă Tribunalul București. Femeia este acuzată că a accesat ilegal conturile clienților și a făcut sute de operațiuni neautorizate. Polițiștii i-au percheziționat locuința acesteia, iar pe ea au dus-o la audieri.
Cum acționa femeia
De-a lungul a cinci ani, femeia ar fi transferat sume mici de bani din conturile clienților și profita de vârsta acestor persoane care aveau între 60 și 85 de ani. Sustrăgea doar sume mici, astfel încât victimele să nu-și dea seama și nici banca să nu sesizeze acest lucru. Directoarea ar fi deschis și mai multe credite pe numele clienților și ar fi comandat și carduri.
Când le-ar fi primit ar fi mers la bancomat și ar fi scos bani, ea ar fi accesat sistemul informatic de 920 de ori și de 800 de ori ar fi făcut transferuri bancare. Banca a început să intre la bănuieli vara aceasta, iar mai apoi a contactat poliția.
Fosta directoare ar fi sustras 300.000 de euro de-a lungul a 5 ani
În urma verificărilor, s-a constatat că fosta directoare ar fi sustras 300.000 de euro de-a lungul a 5 ani. Aceasta din urmă a fost identificată, dusă la poliție, audiată și apoi pusă sub control judiciar. Joi dimineaţă, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale din Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti au percheziţionat locuinţa femeii.
„Din cercetarile efectuate s-a stabilit faptul că, o femeie, în calitate de director al unei sucursale bancare, ar fi accesat fără drept, sistemul informatic al societăţii şi ar fi efectuat mai multe operaţiuni bancare din conturile clienţilor, prejudiciul total cauzat fiind estimat la aproximativ 300.000 de euro.
Sucursala a fost desființată între timp
În vederea administrării materialului probator, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară în Capitală, la adresa unei persoane, bănuite de săvârşirea infracţiunilor de efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos (776 acte materiale) şi acces ilegal la un sistem informatic (920 acte materiale)", a informat Poliţia Capitalei.
Sucursala, aflată în Sectorul 5 al Capitalei, a fost desființată între timp. Din acel moment, suspecta a încetat să mai lucreze în banca respectivă. În cadrul unui audit, angajații băncii au aflat abia vara aceasta de fraudă și au mers la Poliție.
Ce a transmis banca
Contactată de Știrile PRO TV, BRD a transmis că „nu poate face comentarii pe marginea unui dosar pe care, de altfel, l-a inițiat”. Dar, în astfel de cazuri, institutia financiară garantează sumele de bani pierdute. Cu alte cuvinte, banca este cea prejudiciată, iar clienții își recuperează banii.
Suspecta este cercetată pentru efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic.