Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, ar fi fost prins în flagrant de DNA în timp ce lua mită de peste 1,2 de milioane de lei. Reacția lui Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu convoacă de urgență Biroul Politic Național și propune excluderea lui Dumitru Buzatu, după ce acesta ar fi fost prins, vineri, luând mită. Președintele Consiliului Județean Vaslui lua mită de peste 1,2 milioane de lei pentru a favoriza o firmă să obţină un contract.

Dumitru Buzatu a fost prins când primea mită Foto: Facebook
Dumitru Buzatu a fost prins când primea mită Foto: Facebook

Cum a fost prins în fapt

Flagrantul s-ar fi realizat cu bani marcați de DNA la un restaurant, acolo unde președintele CJ Vaslu Dumitru Buzatu lua masa. Acesta avea asupra sa 1.250.000 de lei. Antena3CNN.ro scrie că banii ar fi fost primiți pentru a favoriza o firmă să obțină un contract care ar fi fost evaluat la o sumă mult mai mare, în jur de 12 milioane de lei.

Cine este Dumitru Buzatu

Dumitru Buzatu este vicepreședinte PSD, președinte al CJ Vaslui, fost deputat și unul dintre cei mai longevivi lideri județeni ai PSD.

Buzatu a fost ales deputat în 1992, pe listele PDSR, și s-a aflat în Parlamentul României până în 2012 (cu o mică pauză în 2001, după fuziunea PDSR cu PSD). În 2012, a devenit președintele Consiliului Județean Vaslui, funcție pe care o ocupă și în prezent. A fost reales la începutul anului în funcţia de lider al filialei judeţene a PSD Vaslui.

Ce a declarat Marcel Ciolacu

Informația este confirmată de însuși liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu, care a scris vineri seara pe Facebook că va propune sâmbătă excluderea lui Dumitru Buzatu din partid. 

„Voi convoca, mâine, de urgență Biroul Politic Național în format online și voi propune colegilor excluderea domnului Dumitru Buzatu din partid. Am spus întotdeauna că în mandatul meu toleranța pentru faptele de corupție este ZERO! Iar cei care nu înțeleg acest lucru nu au ce căuta în PSD!”, a spus Marcel Ciolacu, președintele PSD.

În prezent, procurorii DNA efectuează percheziții la domiciliul lui Dumitru Buzatu. Șeful CJ Vaslui se află în custodia procurorilor la această oră și ar putea fi propus pentru reținerea pe 24 de ore.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net