Ce mită a primit un primar din Maramureș! Favorul pe care i l-a cerut administratorul unei societăţi silvice

Administratorul unei societăți silvice din județul Maramureș a oferit unui primar dintr-o comună vecină o sumă de 10.000 de lei și un parfum ca mită. Ce favor îi ceruse bărbatul!

Un bărbat a vrut să-i dea mită primarului 10.000 lei Foto: Shutterstock
Un bărbat a vrut să-i dea mită primarului 10.000 lei Foto: Shutterstock

Cum a vrut bărbatul să-l mituiască pe primar 

Administratorul unei societăţi silvice comerciale a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, după ce i-a oferit suma de 10.000 de lei şi un parfum unui primar din judeţul Maramureş, a informat, vineri, Direcţia Generală Anticorupţie (DGA), scrie Observatornews.ro.

Mită: 10.000 lei și un parfum

Poliţiştii anticorupţie ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Maramureş au pus în executare joi, 21 septembrie, în urma activităţilor specifice şi în baza ordonanţelor de delegare emise de procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, un mandat de aducere vizând o persoană fără calitate specială, pentru comiterea infracţiunii de dare de mită.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de DGA, din materialul de urmărire penală au rezultat probe care fundamentează presupunerea rezonabilă că, în cursul anului 2023, aceasta, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu obiect de activitate în domeniul amenajărilor silvice, i-a oferit suma de 10.000 de lei şi un recipient conţinând parfum primarului unei comune din judeţul Maramureş (martor-denunţător în cauză) solicitându-i în schimb să faciliteze atribuirea unui contract de prestări servicii privind întocmirea documentaţiei necesare în vederea reînnoirii/prelungirii valabilităţii amenajamentului silvic vizând o suprafaţă de teren împădurit aparţinând comunei respective, către societatea comercială pe care o administrează.

Persoana în cauză, reținută

Persoana a fost reţinută pentru o perioadă de 24 de ore, fiind prezentată Tribunalului Maramureş, cu propunere de arestare preventivă. „În cursul zilei de astăzi, judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile", precizează comunicatul DGA.

Ancheta a fost efectuată cu sprijinul de specialitate oferit de către Direcţia Generală Anticorupţie – Direcţia Anchete, IGPR – Direcţia de Operaţiuni Speciale şi IPJ Maramureş – Serviciul de Investigaţii Criminale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tower bridge 5727975 1280 jpg
parcul liniei jpg
24c513e9 minivacanta de 1 mai si paste 620x413 1 webp
image png
image png
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net