Echipaj SMURD, spulberat de tren în Maramureș

Ultima actualizare:

Un echipaj al SMURD a răspuns unui apel, în noaptea de marți, 26 aprilie, în cazul unei persoane, din Ulmeni, județul Maramureș, aflată în stop cardio-respirator.

echipas smurd jpeg

Ambulanța urma să asiste un alt echipaj, care ajunsese deja la caz. La trecerea peste o cale ferată, din păcate, al doilea echipaj SMURD a fost spulberat de trenul care circula pe ruta Jibou – Baia Mare, înainte să ajungă la persoana care necesita prim-ajutor.

un paramedic a suferitleziuni la picioare

În autospeciala de terapie intensiva se aflau un medic, un paramedic şi o asistentă medicală, toți trei necesitând investigații și îngrijiri medicale, în urma impactului. Personalul medical a fost transportat de alți colegi de-ai lor la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare.

Conform reprezentanților ISU Maramureș, citați de news.ro, unul dintre paramedici a suferit leziuni la nivelul picioarelor.

Citește și Misiune specială pentru echipajul SMURD! O gravidă a născut în ambulanță, în drum spre spital

În urma accidentului produs, trenul Jibou - Baia Mare a înregistrat o întârziere de peste 80 de minute, fără să fie înregistrate victime în rândul călătorilor.

pacienta nu a putut fi salvată

Totodată, ISU Maramureș a transmis că, din păcate, pacienta aflată în stop cardio-respirator a decedat. Femeia avea 76 de ani.

Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare, abreviat SMURD, este o unitate de intervenție publică integrată, având în structura sa echipe de reanimare, specializate în acordarea asistenței medicale și tehnice de urgență, precum și echipe cu personal paramedical, specializat în acordarea primului ajutor calificat.

smurd a fost înființat în 1991

Acest serviciu funcționează în cadrul Inspectoratelor județene pentru situații de urgență – având ca operator aerian structuri de aviație ale Ministerului Afacerilor Interne, în colaborare cu spitalele județene, regionale și cu autoritățile publice locale.

Citește și: Imagini dramatice. Cum au reușit pompierii să salveze un bebeluș 

SMURD a fost înființat, la Târgu Mureș, în 1991, sub coordonarea medicului Raed Arafat. Din anul 2007 serviciul a fost extins la nivel național. Inițial, serviciul se numea SMUR, fără litera D(n.r descarcerare), adăugată în 2003.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net