Elena Udrea trage un semnal de alarmă din închisoare! Mesajul controversat al „blondei de la Cotroceni”

Ultima actualizare:

Elena Udrea este închisă la penitenciarul Târgșor, pentru următorii șase ani, în dosarul gala Bute, cu toate acestea, fosta blondă de la Cotroceni este foarte activă pe social-media, iar recent a transmis un mesaj în care militează pentru dreptul deținuților de a munci. 

Elena Udrea FOTO Inquam/Octav Ganea

Elena Udrea, fostul ministru al Transporturilor, reușește să rămână activă pe social-media în ciuda faptului că se află în spatele gratiilor. Recent, ea a publicat un mesaj pe contul de socializare în care susține că rata șomajului din România este generată și de faptul că mulți dintre angajatori nu vor să primească deținuți pentru a face treabă, în cadrul instituțiilor pe care le dețin. 

Citește și: Elena Udrea nu a mai rezistat de dorul fiicei sale! Eva a fost la penitenciarul Târgșor

Mai mult, Elena Udrea consideră că deținuții sunt mai disciplinați decât cetățenii fără cazier și susține că un astfel de demers i-ar ajuta atât pe cei închiși după gratii, cât și penitenciarul care ar beneficia de o parte din veniturile acestora. 

Vezi și: Elena Udrea, amor în Dacia 1310 cu un fost fotbalist de la Steaua?

«România este a patra țară cu cel mai mic șomaj din Europa, cu o rata de 5% in scădere (iulie). Deci este nevoie de forță de muncă! Mă gândesc ca in penitenciare sunt vreo 23.000 de deținuți care au dreptul legal sa muncească, dar nu prea au unde.

Nu rata nici: Elena Udrea, probleme mari în închisoare. A slăbit enorm: «E în carantină»

Spre exemplu, la penitenciarul Târgșor, conducerea a reușit sa găsească de lucru pentru un număr important dintre cele aproximativ 500 care sunt aici, si fac mari eforturi in continuare pentru a aduce angajatori. Interesul este al tuturor: condamnații câștiga zile, care se scad din pedeapsa si chiar si bani, iar penitenciarul primeste o parte din salariul celor care lucrează, sume care pot fi folosite la îmbunătățirea condițiilor de detenție, in folosul deținuților si al propriilor angajați.", este de părere Udrea.

«Cererea de forță de muncă din penitenciare este mică»

Udrea a menționat că munca ar putea reprezenta pentru cei aflați în penitenciare o formă de educare prin aceștia învață să se facă utili societății.

Problema este ca cererea de forță de muncă din penitenciare este mică. Fie cei care ar avea nevoie nu cunosc aceasta posibilitate, fie sunt reticenți în a angaja deținuți, ceea ce eu afirm este nejustificat. Deținuții sunt mai disciplinați si mai motivați sa muncească. In plus, s-a constat ca recidiva este mult mai mica in rândul celor care au muncit pe timpul detenției. Ceea ce arata ca reabilitarea se face mult mai eficient prin muncă decât prin statul degeaba, claie peste grămadă, in camere insalubre ani de zile!» a mai adăugat Elena Udrea. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net