Elevul de 16 ani înjunghiat în curtea unui liceu din Capitală, prima declarație după externare: „Nu mă simt în siguranță”

Ultima actualizare:

În urmă cu câteva zile, un elev de 16 ani, de la Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu”, din București, a fost înjunghiat, după un conflict cu alți patru minori din afara institutului de învățământ. După externare, tânărul a povestit cum s-a întâmplat incidentul.

Primele declarații ale băiatului înjunghiat în curtea unui liceu din Capitală  / foto: Pixabay
Primele declarații ale băiatului înjunghiat în curtea unui liceu din Capitală / foto: Pixabay

Un elev de 16 ani al Colegiului Tehnic „Iuliu Maniu” a fost agresat miercuri, 3 aprilie, în jurul prânzului, de trei indivizi necunoscuţi în curtea instituției de învăţământ, după un conflict cu alți patru minori din afara școlii. Elevul rănit a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, iar cazul a fost preluat de poliție.

„Astăzi, 3 aprilie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 21 Poliție au fost sesizați, în jurul orei 13.00, cu privire la faptul că un elev din cadrul unei instituții de învățământ, din Sectorul 6, ar fi fost agresat fizic. La fața locului s-au deplasat cu operativitate polițiști din cadrul secției, care au constatat că aspectele sesizate se confirmă, persoana în cauză fiind un elev, în vârstă de 16 ani”, transmitea, miercuri, Poliția Română.

Primele declarații ale elevului înjunghiat

Tânărul a făcut prima declarație după externare, povestind ce s-a întâmplat. El a mărturisit că nu îi cunoaște pe agresori și că a fost atacat din senin:

Băiat: „Eram în curtea școlii si un băiat necunoscut a venit la mine să mă întrebe dacă eu sunt cel care îl caută, iar acesta a venit să se bată cu mine parte în parte. I-am zis că nu-l cunosc și a scos baioneta. Erau vreo cinci”

Reporter: „Erau paznici când te-au atacat?”

Băiat: „N-am văzut niciun paznic”

Reporter: „Cum ai reușit să scapi?”

Băiat: „Fugind și după a fugit și atacatorul. Profesorii au reacționat sunând la 112”

Reporter: „Există pază în școală? ”

Băiat: „Nu știu, eu n-am văzut. Nu mă simt în siguranță, să fie pază”, relatează digi24.ro.

De asemenea, mama elevului susține că a cerut explicații conducerii școlii, dar până acum fără răspuns: „M-a deranjat faptul că au spus că au pază. Dacă aveau pază, dacă era un agent de pază, probabil aplana situația, nu se întâmpla așa ceva. Nu mi-au dat niciun fel de explicație. Este un comportament deviant, din moment ce eu iau un cuțit și plec cu el de acasă, în familie există o problemă”.

Tânărul, în vârstă de 15 ani, bănuit de săvârșirea faptei a fost arestat pentru o perioadă de 30 de zile. Avocatul atacatorului dă vina tot pe conducerea liceului pentru incident: „Nu există niciun fel de control asupra a ceea ce au copiii în rucsacuri. Nu! Nu are nimeni control. Nici profesorii, nu există pază, nu există paznic la școală, nu există nimic, făceau ce voiau, toți fac ce vor în școlile astea”, a declarat Cezar Vârlan, avocatul agresorului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net