Filmul românesc care poate schimba o generație. Va fi vizionat și în școli: „Mi se pare foarte tare”

Ultima actualizare:

„Ce-ai făcut azi la şcoală?”, o întrebare pe care mulţi părinţi o rostesc imediat ce copiii lor s-au întors acasă. Filmul documentar „Ce-ai făcut la școală?” propune să aducă în prim-plan povestea tinerilor din liceele tehnologice, a stereotipurilor de care se lovesc și nevoia acestora de a beneficia de programe de dezvoltare personală și consiliere.

Filmul românesc care poate schimba o generație. Foto: colaj/captură Pro TV
Filmul românesc care poate schimba o generație. Foto: colaj/captură Pro TV

Lansarea filmului documentar „Ce-ai făcut la școală?", în regia lui Tedy Necula, care a avut loc la Cineplexx Băneasă în data de 28 martie 2024, a fost un moment deosebit în istoria Asociației GO-AHEAD (organizație non-guvernamentală dedicată schimbării în domeniul educației, promovând egalitatea de șanse, incluziunea socială și îmbunătățirea calității educației).

„Ce-ai făcut la școală” este un manifest al curajului tinerilor elevi de a face față provocărilor greu de gestionat pentru vârsta la care se află, de a fi vulnerabili și de a-și spune poveștile pentru a-și face auzite nevoile.

Filmul românesc care poate schimba o generație

Filmul documentar va putea fi urmărit gratuit în cinematografe, școli și licee, prin intermediul Caravanei „GO AHEAD WITH YOUR BEST DREAM”, care va începe în luna aprilie și va continua în mai multe orașe din România. De asemenea, va exista o variantă de 50 de minute pentru instituțiile de învățământ, ce va fi vizionată de către elevi la ora de dirigenție.

„În procesul educațional din România este o mare nevoie de...”

Invitată în cadrul emisiunii Vorbește Lumea, Alexandra Bălșeanu, Președintele Asociației GO-AHEAD, a oferit mai multe detalii despre filmul românesc care poate schimba destine.

„Vă invit la un film. Este vorba despre un film documentar, «Ce-ai făcut la școală» se numește. Este un film manifest, pentru educație și pentru schimbare. Este în regia lui Tedy Necula și este realizat de noi, de către cei din organizația GO-AHEAD.

În procesul educațional din România este o mare nevoie de zona aceasta de consiliere, de programe pe această categorie de socio-emoțional. Și de aici am pornit, având în vedere și de stereotipurile de care ne lovim pe zona aceasta de consiliere. Toată lumea spune că dacă mergem la consiliere suntem nebuni, ceea ce nu este cazul.

Mai avem niște stereotipuri, cele legate de învățământul profesional și tehnic, deși este cel care dă specialiștii de care noi avem atâta nevoie. De aici am pornit. Există stereotipuri legate de ambele dimensiuni și atunci mergem în acest film către părinți, elevi și profesori, și vrem să demontăm aceste stereotipuri, aceste etichete, aceste prejudecăți. Filmul, credem noi că este cea mai bună metodă.

„Din aprilie vom merge în caravană în toată țara”

Filmul are lansarea pe 28 martie, însă este un eveniment cu circuit închis. Din aprilie vom merge în caravană în toată țara. Noi o numim o caravană a schimbării de calități și mergem să vizionăm filmul gratuit în cinematografe, școli și licee”, a declarat Alexandra Bălșeanu, Președintele Asociației GO-AHEAD, la „Vorbește Lumea”.

Alege să faci o diferență astăzi! Susține Asociația GO-AHEAD sau programează o vizionare privată acum! Fiecare gest contează în construirea unui viitor mai bun pentru tinerii României. Accesează site-ul go-ahead.ro pentru mai multe detalii și implică-te!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
vinovati de iubire instagram jpg
Netflix FOTO Shutterstock
banner razvan simion png
Vedetele au dat buzna la Gala Premiilor Gopo
claudia ghitulescu jpeg
delia 2  crop 1665421206 jpg
netflix pixabay jpg
artista care a trait cu amanta sotului png
image
actualitate.net
image
actualitate.net