Filmul de groază care a fost interzis în peste 40 de țări. Nu este, însă, exclus să apară pe Netflix în România

Filmele de groază sunt menite să fie, ei bine, exact asta: îngrozitoare. Asta e toată ideea. Dar se pare că există unul care a fost interzis în aproape 50 de țări, pentru că nu este un film de groază obișnuit, iar directorul unui festival de film chiar a fost arestat pentru difuzarea peliculei. Nu a fost, însă, interzis în România, astfel că nu este exclus să apară pe platfoma Netflix. Despre ce producție este vorba?

Filmul de groază care a fost interzis în peste 40 de țări / foto: Shutterstock
Filmul de groază care a fost interzis în peste 40 de țări / foto: Shutterstock

Se spune că această peliculă și-a construit o reputație pe tot globul ca fiind unul dintre cele mai extreme filme de groază din toate timpurile. Este vorba despre „A serbian film” („Un film sârbesc” n.r), din 2010. A fost interzis în 46 de țări, dar nu și în România, așa că nu este exclus să apară pe platforma de streaming Netflix. De asemenea, directorul unui festival de film chiar a fost arestat pentru difuzarea peliculei.

Despre ce este vorba în „Un film sârbesc”? Producția spune povestea unei vedete de filme pentru adulți, Milos, căreia i se oferă șansa de a face un ultim film pentru o sumă exorbitantă de bani. Însă, înainte de a se răzgândi, realizează că s-a înscris pentru o producție brutală, plină de conținut sexual șocant, crime, și alte lucruri îngrozitoare.

„Este o dovadă că nu suntem oameni liberi”

Regizat și produs de Srđan Spasojević, filmul a fost prezentat pentru prima dată în SUA în martie 2010, ca parte a festivalului South by Southwest. Un director al festivalului de film a fost chiar arestat pentru proiecția filmului, deoarece Angel Sala a fost acuzat de „expoziție de pornografie infantilă”, în 2011, în urma plângerilor unei organizații romano-catolice. Acuzațiile au fost ulterior retrase.

„Unul dintre lucrurile pe care filmul le spune este că nu trăim într-o lume liberă. Modul în care a fost realizat filmul reprezintă, de asemenea, rezistența noastră față de corectitudinea politică, față de fascism. Astfel de reacții sunt amuzante, interesante, stupide și foarte, foarte triste. Este o dovadă că nu suntem oameni liberi ”, a declarat regizorul, despre aceste acuzații, potrivit ladbible.com.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
Schimbare majora la Survivor All Stars 2024  Apar noi reguli de joc ce se intampla cu duelurile eliminatorii jpg
banner alex delea png
netflix pixabay jpg
image png
macchina per pop corn party time 2956 azzurro 04 2495d4a1103ec845f3c3261bad74a1e1 jpg
cub dorian popa png
drame de vazut pe netflix jpg
cub mihai mitoseru png
image
actualitate.net
image
actualitate.net