Episod de necrezut la Iași: tânăr care a murit la prima internare din viața sa!

Ultima actualizare:

    Un student ghinionist: Iulian AmarieiFoto: Facebook
Un student ghinionist: Iulian AmarieiFoto: Facebook

Un nou caz cutremurător arată slăbiciunea sistemului medical din România! Un student de 22 de ani, internat pentru prima dată în viață, a murit la Spitalul “Sfântul Spiridon” din Iași. Iulian V. Amariei a decedat în urma unei complicaţii care i-a afectat toate organele interne. Prietenii spun că starea pacientului s-a degradat după o infecţie cu Clostridium difficile. Reprezentanţii spitalului susțin că originea complicaţiei nu poate fi încă precizată.

Nu ajunsese niciodată într-un spital, dar prima internare i-a fost fatală! Iulian V. Amariei, un tânăr de 22 de ani din Botoşani, student al Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi, şi-a pierdut viaţa în condiţii suspecte la Spitalul „Sfântul Spiridon”. Tânărul a murit luni, după trei săptămâni de la internare. Momentan, nici la conducerea Spitalului „Sfântul Spiridon”, nici la Direcţia de Sănătate Publică din Iaşi nu a fost depusă nicio reclamaţie din partea familiei. Prietenii tânărului susţin însă că demersurile în acest sens vor fi iniţiate de rude după înmormântare.

“Vrem să ieșim în stradă”

„Părinţii şi fraţii sunt distruşi şi se ocupă de înmormântare”, explică Andrei B., unul dintre prietenii tânărului decedat. “După funeralii, cel mai probabil săptămâna cealaltă, vor formula o plângere în care vor reclama mai multe aspecte din îngrijirea pacientului, pornind de la faptul că spitalul nu asigură condiţii de curăţenie şi igienă, care să împiedice infecţiile nosocomiale. Eu, prietenul lui Iulian, alături de Ovidiu, fratele lui, vrem să ieşim în stradă, pentru că nu ni se pare normal să intri pentru prima dată în viaţa ta în spital şi să nu mai ieşi de acolo viu”, adaugă revoltat Andrei.

Iulian V. Amariei a fost internat la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi pe 6 februarie, în secţia clinică de gastroenterologie, cu diagnosticul de hemoragie digestivă inferioară. Vineri, 24 februarie, studentul le-a transmis ultimul mesaj prietenilor săi, scriindu-le pe pagina personală de Facebook: „Vreau să vă mulţumesc din suflet şi din inimă pentru tot ceea ce aţi făcut în această perioadă foarte dificilă din viaţa mea. Fie cu un singur gând, mesaj sau chiar donare de sânge. Acum mă aflu la chirurgie, am două zile de la operaţie şi sper ca încet-încet să îmi revin şi să mă pun pe picioare. M-a impresionat profund mobilizarea voastră! Aveţi grijă de voi şi multă sănătate. Doamne ajută“.

Luni, 27 februarie, tânărul şi-a pierdut viaţa, în urma unei complicaţii rare, enterită necrozantă postoperatorie formă gravă, care i-a atins majoritatea organelor interne, după cum au arătat medicii. Potrivit acestora, momentan încă nu se cunoaşte cauza complicaţiei care i-a adus sfârşitul tânărului din Botoşani și sunt așteptate rezultatele examenului histopatologic.

Citește articolul complet pe adevarul.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net