Eroul din tramvaiul 32 e un deţinut aflat în permisie!

Ultima actualizare:

Episod incredibil într-un tramvai din Bucureşti! Un deţinut de la Penitenciarul Rahova, care primise o permisie de 24 de ore, a ajuns la spital. Aflat în mijlocul de transport în comun, el a intervenit când a observat că un bărbat încerca să fure din poşeta unei călătoare, fiind atacat şi rănit de hoţ.

Bravo lui! Un deţinut a dovedit curaj şi a intervenit prompt într-o situaţie pe care mulţi preferă s-o ignore. Miercuri, în jurul orei 10,40, în timp ce călătorea dinspre penitenciar către casă cu tramvaiul 32, deţinutul aflat în permisie de 24 de ore a văzut un bărbat  care se pregătea să fure un telefon mobil din geanta unei doamne. Deţinutul a reacţionat instantaneu, i-a atras atenţia femeii care urma să fie furată şi l-a apostrofat pe hoţ. Încolţit, individul dat în vileag a devenit agresiv şi, cu un cuţit, l-a tăiat pe deţinut pe obraz şi la urechea stângă. Treziţi la realitate, călătorii din tramvai au strâns rândurile, l-au imobilizat pe agresor şi au sunat 112. În scurt timp a sosit un echipaj al Secţiei 18, iar poliţiştii l-au reţinut pe hoţ pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire şi folosirea de obiecte periculoase. Deţinutul a fost preluat de către escorta penitenciarului şi s-a decis transferarea lui la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni”, pentru investigaţii suplimentare şi tratament.      

Călătorii l-au imobilizat pe agresor

Psihologul criminalist Liviu Chesnoiu spune că, în acest caz, responsabilii cu reeducarea din Penitenciarul Rahova au fost foarte eficienţi. 

“Se mai întâmplă şi minuni. Se pare că psihologul şi poate chiar preotul penitenciarului au avut rezultate pozitive când au vrut să corecteze mintea şi comportamentul acestui deţinut. Şi spun că este o minune pentru că, statistic, cel mult 20 la sută din deţinuţi nu recidivează. Este adevărat că el nu a avut ocazia să recidiveze pentru că nu a fost pus în libertate, dar a sărit totuşi în ajutorul unui cetăţean aflat la ananghie. Şi acest lucru este foarte rar, întrucât instinctul de conservare ne spune să nu ne băgăm în situaţii de acest gen. Cu toate acestea, el a empatizat cu victima şi i-a sărit în ajutor. A devenit un mic erou”, apreciază psihologul.

“Când va intra în dezbaterea comisiei de eliberări condiţionate, această întâmplare va fi o bilă albă care va cântări mult în luarea unei decizii favorabile”, explică oficiali din Administraţia Penitenciarelor.    

Bilanţul îngrozitor al recursului compensatoriu: tâlhării, violuri şi crime

În timp de deţinutul - erou va continua să-şi ispăşească pedeapsa, Legea recursului compensatoriu face ravagii, întrucât mulţi dintre cei eliberaţi au comis din nou tâlhării, violuri şi crime. În perioada 19 octombrie 2017 - 23 noiembrie 2018, 10.880 de persoane au beneficiat de liberarea condiţionată şi regimul compensatoriu, potrivit situaţiei oficiale prezentate de Ministerul Justiţiei.  Până în ianuarie 2019, din totalul acestor persoane, 649 au revenit în penitenciar fiindcă au comis noi infracţiuni. Mai mult, 188 dintre cei eliberaţi au comis din nou infracţiuni cu violenţă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cea mai scunda femeie cea mai inalta femeie guinness world records jpg
prison puzzle jpg
coltea jpg
truck 2920533 1280 jpg
sectie votare jpg
image png
Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
WhatsApp Image 2024 11 21 at 22 31 59 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net