Este Ziua Mondială a Sănătății 2023. Ce spune Alexandru Rafila...

Ultima actualizare:

Astăzi (7 aprilie) este Ziua Mondială a Sănătății, unul dintre cele mai importante opt evenimente oficiale ale Organizației Mondiale a Sănătății. Deviza din acest an a sărbătorii, ajunsă la a 75-a ediție, este „Sănătate pentru toți”. Click! îți prezintă cele mai importante declarații făcute cu această ocazie, inlcusiv de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila / foto: Colaj Click!
Ministrul Sănătății Alexandru Rafila / foto: Colaj Click!

Evenimentul de astăzi prioritizează accesul la informație și sănătate, necesitatea personalului calificat în domeniul sănătății, înțelegera importanței pe care o are asistența medicală. Astăzi ne amintim de sprijinul și mulțumirea pe care trebuie să le acordăm angajaților din domeniul sănătății și, în special, sistemului de sănătate din întreaga lume. De asemenea, Ziua Mondială a Sănătății susține investițiile pe care fiecare persoană și instituție le poate aduce sănătății la nivel global.

Institutul Național de Sănătate Publică: ,,Vă mulțumim”

Cu ocazia aniversării a 75 de ani de la Organizația Mondială a Sănătății, Institutul Național de Sănătate Publică a dorit să-și exprime mulțumirea și aprecierea față de toți angajații din domeniul sănătății, care își dedică timpul îngrijirii și vindecării semenilor lor.

ZIUA MONDIALĂ A SĂNĂTĂŢII – 7 APRILIE 2023 – ”SĂNĂTATE PENTRU TOȚI”

Ziua Mondială a Sănătății. FOTO: INSP
Ziua Mondială a Sănătății. FOTO: INSP

„În fiecare an, pe data de 7 aprilie este celebrată ZIUA MONDIALĂ A SĂNĂTĂŢII, ocazie cu care fiecare individ sau comunitate își îndreaptă atenția către beneficiile unei stări mai bune de sănătate.

La mulți ani tuturor lucrătorilor din domeniul sănătății, care în fiecare zi fac tot posibilul pentru a-și ajuta semenii. Vă mulțumim!”, a transmis Institutul Național de Sănătate Publică.

Alexandru Rafila, despre cum putem îmbunătăți sistemul medical din România

Ministrul Sănătății a transmis un mesaj cu ocazia acestei zile importante destinată sistemului medical din întreaga lume.

„La data de 7 aprilie marcăm Ziua Mondială a Sănătății! În acest an, 2023, deviza este: Sănătate pentru toți!”, și-a început acesta discursul, potrivit Antena 3 CNN.

Conform declarațiilor lui Alexandru Rafila, România va avea spitale pregătite să răspundă nevoilor pacienților doar atunci când se vor face investiții masive în spitale, în ambulatoriile de specialitate sau în cabinetele medicilor de familie. La final, acesta a susținut că încrederea românilor în sistemul de sănătate ar trebui să crească.

„Ca să putem face acest lucru și în țara noastră, avem nevoie de câteva lucruri. În primul rând, avem nevoie de un personal medical suficient, bine pregătit care poate să răspundă într-un mod profesionist și empatic nevoilor pacienților.

Avem nevoie de investiții în sănătate, în spitale, în ambulatorii de specialitate, în cabinetele medicilor de familie. De asemenea, mai avem nevoie de ceva: avem nevoie de încrederea populației în sistemul de sănătate”, a continuat ministrul, pentru sursa citată.

„Veți vedea rezultatele”

Alexandru Rafila. FOTO: Social media
Alexandru Rafila. FOTO: Social media

Ministrul Sănătății și-a încheiat discursul cu ,,promisiunea” că românii vor constata evoluția din spitalele românești, întrucât deja a fost demarat un proces la nivelul Ministerului Sănătății pentru a transforma în realitate aceste deziderate.

„Am început un proces la Ministerul Sănătății în anul 2022. Îl vom continua și vă asigur că în anii următori veți vedea rezultatele activității echipei de la Ministerul Sănătății, dar cel mai important lucru este să vedeți rezultatele în teren atunci când solicitați servicii medicale, atunci când personalul medical răspunde necesităților dumneavoastră”, a mai transmis ministrul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Florin Talpan FOTO sportpictures.eu
image
image
image
image
image
image
motanul max universitate vermont facebook jpg
dunare budapesta jpeg
giurgiu 1 jpg
Palatul Normanzilor, Sicilia (@Shutterstock) jpg
insula capri jpeg
pomi fructiferi jpg
4 front carburanti caseta jpg
fiat topolino jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net