Situație de coșmar într-un spital. Pacienții fac curat în saloane și aparținătorii schimbă sonde
Mai mulți pacienți care au fost internați în Spitalul din Caraș Severin au trecut prin situații disperate. Aceștia au fost nevoiți să-și facă singuri curat în saloane. De asemenea, pentru că nu le schimba nimeni sondele au trebuit să-și roage rudele să o facă ei, scriu cei de la Adevărul.ro.
Pacientă de 92 de ani a trebuit să-și facă singură curat în salon
O femeie, în vârstă de 92 de ani, care a fost internată în secţia de Interne II Cardiologie a Spitalului Judeţean din Reşiţa, a nimerit un salon în care nu se putea sta din cauza mizeriei. Pentru că nimeni din cadrul unității medicale nu a luat măsuri, pacienta s-a văzut nevoită să-și facă singură curăţenie în salon şi și-a dezinfectat masa cu spirt.
„M-am ridicat din pat, am luat mătura şi am măturat pentru că nu se mai putea. Eu am venit să mă fac bine, nu să plec bolnavă, mai bolnavă decât am venit“, a spus indignată o pacientă.
Un aparținător a schimbat sonda rudei internate
Și se pare că nu este singurul pacient care a avut probleme în acest spital. Într-un alt salon, un aparținător i-a schimbat sonda rudei care era internată acolo, deoarece nicio asistentă nu a fost disponibilă pentru a face acest lucru.
Cum de sunt posibile astfel de evenimente în acest spital
Aceste situații se pare că se întâmplă din cauza faptului că Secţia de Cardiologie are doar două infirmiere la 30 de paturi. Din cauza epuizării, cele două angajate ale spitalului au intrat în concediu.
Conducerea unităţii medicale se apără spunând că, din păcate, nu i se permite să facă noi angajări.
„Sistemul e bolnav, e irecuperabil"
Aparținătorii spun că sunt nevoiți să ajute pentru că asistentele existente efectiv nu fac față să rezolve toate nevoile pacienților.
„Sistemul e bolnav, e irecuperabil. Tot spre rău! Uitaţi la el acum s-a întins prea tare. Vezi că ai întins-o prea tare, nu e bine! Să nu mai întinzi! Ajutăm, nu pot nici fetele (n.r asistente) să facă totul!", spune un aparținător.
Nici astentele de la oncologie nu fac față. În perioada pandemiei s-au făcut 70 de angajări. Însă, din păcate, acestea nu sunt suficiente, susține chiar managerul spitalului. „Consiliul Judeţean blochează orice concurs spitalului că este o structură mult prea mare, care trebuie redusă! Ni se face recomandarea din numărul mare de posturi pe care îl aveţi, rotiţi-i! Nu se poate!", a spus Alina Stancovici, managerul spitalului.