Telefon șoc la 112. O pacientă din Botoșani a cerut ajutor pentru a-și calma colega de salon

”Alo 112? Trimiteți pe cineva că sunt terorizată”. Apelul șocant a fost primit la telefonul de urgență nu de pe o stradă rău famată sau de la vre-o persoană sechestrată ci...dintr-un spital. O pacientă internată în Secţia Medicală a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” a sunat la 112 din cauza unei colege de salon. 

Spitalul de Urgență „Mavromati” din Botoșani
Spitalul de Urgență „Mavromati” din Botoșani are 2950 de angajați. Foto: spitalulmavromati.ro

Incidentul a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute. Pe scurt reclamanta era internată de câteva zile în Secția Medicală I și nu a mai suportat zgomotele scoase de colega de salon dar mai ales lipsa de reacţie a personalului medical. 

Ce s-a întâmplat în salonul de la spitalul din Botoșani 

Surse din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” au declarat că bolnava care a sunat la 112 a recurs la acest gest deoarece colega ei de salon ”făcea urât de tot”. Din câte s-a aflat ulterior, pacienta pentru care s-a cerut intervenția poliției suferea şi de o serie de afecţiuni psihice și din acest motiv ţipa şi era agresivă verbal.  

Femeia care a reclamat nu a înțeles de ce nimeni nu întervine deși urletele pacientei erau auzite probabil în tot spitalul. Înainte de a suna la telefonul de urgență, bolnava terorizată de colega de salon a aşteptat măcar să intre în cameră cineva din personalul medical. Cum nimeni nu a deschis măcar ușa a ales să sune la 112 pentru a cere ajutor  

Ce răspuns a primit la 112 pacienta de la Spitalul de Urgență „Mavromati”?„Apelanta a fost îndrumată să se adreseze personalului medical din secţie”, a precizat pentru monitorulbt.ro, un angajat al serviciului local 112  

Sunatul la 112, un obicei la spitalul Mavromati  

Un pacient internat tot pe Secţia Medicală a apelat şi el acum ceva timp serviciul 112. Bărbatul era internat de câteva zile şi i se montase o perfuzie iar când aceasta s-a terminat a început să strige după una dintre asistente sau infirmiere. Cum timp de 10 minute nu a fost auzit de nimeni, a sunat la 112 scriu jurnaliștii de la sursa citată.  

Dispecerii au fost uimiți de cerere dar culmea, I-au făcut pe plac bolnavului reclamant și au sunat pe secţie cerând schimbarea perfuziei pacientului. Astfel, a apărut în sfârșit un cadru medical şi i-a schimbat perfuzia omului 

Un alt caz scrie monitorulbt.ro, s-a petrecut în 2022, când o pacientă de 79 de ani internată într-o zonă tampon din unitatea sanitară cu o fractură gravă de femur a sunat şi ea la 112. De ce? Din cauza fracturii grave, femeia nu se putea deplasa aproape deloc.  

La un moment dat a simţit că are nevoie să meargă la toaletă, aşa că a strigat de mai multe ori la personalul de pe secţie, însă nu i-a venit nimeni în ajutor. Exasperată de faptul că nimeni nu o băga în seamă, aceasta a cerut ajutor prin 112 pentru a fi dusă la toaletă. 

Și în acest caz, dispecerii de la 112 au fost înțelegători și au apelat cadrele medicale de pe secţia respectivă pentru a duce femeia la toaletă 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net