Rețeta tradițională pe care o știu toate gospodinele din Ardeal. Cum prepari cea mai bună tocăniță

Este o rețetă simplă, gustoasă, de care nu ne vom mai sătura! Tocănița ardelenească de porc este alegerea ideală pentru o masă alături de cei dragi, alături de un preparat delicios!

Tocănița este o rețetă foarte ușor de pregătit / foto: IStock
Tocănița este o rețetă foarte ușor de pregătit / foto: IStock

Dacă suntem în căutarea unei rețete simple și gustoase, atunci putem apela oricând la tocănița tradițională de porc pe care o prepară gospodinele din Ardeal! Iar partea cea mai bună este faptul că nu ne trebuie decât câteva ingrediente simple pentru a pregăti această rețetă!

Ce ingrediente ne trebuie pentru această rețetă delicioasă

Practic, tot ce ne trebuie pentru această tocăniță sunt două kilograme de pulpă de porc fără os, șase cepe medii, o căpățână de usturoi, 2 – 3 ardei kapia, patru linguri de ulei (sau două linguri de untură), sare și îndeajuns de mult piper negru măcinat, cât și o linguriță de chimen.

De asemenea, pe lista de ingrediente se mai numără și două lingurițe de boia dulce, 200 de grame de slănină afumată, 500 de grame de cârnați afumați, două kilograme de cartofi, puțin pătrunjel verde tocat, smântână și puțină pâine! Odată ce avem toate aceste ingrediente pregătite, putem începe să gătim!

Cum vom pregăti ușor tocănița ardelenească

Primul pas pe care trebuie să îl facem pentru a pregăti această tocăniță este să tăiem carnea în cuburi cu latura de aproximativ 3 cm. Apoi, vom tăia cârnații în felii, tăiem slănina în bucăți cât mai mici, decojim ceapa și pregătim și cățeii de usturoi.

Mai departe, vom pune o oală suficient de mare pe aragaz și lăsăm uleiul la încins. Pasul următor este să rumenim cuburile de carne, la foc iute. Totul ar trebui să dureze cam zece minute, iar după ce carnea este gata putem adăuga peste ea slănina.

După alte 2 – 3 minute, vom adăuga și cârnații, ceapa, usturoiul, ardeiul roșu, sarea, chimenul, cât și piperul. Totul trebuie amestecat bine și lăsat pe foc vreme de maxim două minute. Apoi, putem adăuga și boiaua, iar peste ingrediente vom turna cam un litru de apă. Tocănița trebuie acoperită puțin cu un capac și lăsată la fiert vreme de 60 de minute.

Atunci când mâncarea este aproape gata putem adăuga și cartofii, tăiați în bucăți mari. Putem să mai adăugăm puțină sare, iar acum nu mai este nevoie să punem capacul peste mâncare. După maxim jumătate de oră, mâncarea ar trebui să fie gata!

La final, vom avea o masă delicioasă, de care nu ne vom mai sătura!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
zodii meteoriti png
5 abordari practice pentru reducerea cortizolului jpg
1 maioneza de post cu cartofi jpg jpeg
carne gratar foto pixabay
zodii meteoriti png
croatia jpg
mici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net