Explicația pentru numărul mare de pacienți vindecați de coronavirus la Timișoara

Ultima actualizare:

    Dr. Virgil Musta explică de ce s-au vindecat atât de mulți pacienți la spitalul ”Victor Babeș” din Timișoarafoto: arhiva proprie/Facebook
Dr. Virgil Musta explică de ce s-au vindecat atât de mulți pacienți la spitalul ”Victor Babeș” din Timișoarafoto: arhiva proprie/Facebook

Medicul Virgil Musta, şef de secţie la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, unde s-au vindecat cei mai mulți români infectați cu coronavirus, a explicat cum a obținut acest rezultat. De semenea, medicul a detaliat cum a împărțit spitalul, astfel încât să reducă riscul de infectare în rândul cadrelor medicale.

Peste 60 de români tratați la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara s-au vindecat până acum de coronavirus, spitalul unde medicul Virgil Musta este șef de secție deținând recordul în țara noastră la acest capitol.

Virgil Musta a declarat, într-un interviu pentru Hotnews, că unul dintre cei mai importanți factori care au făcut ca la Timișoara să se vindece cei mai mulți pacienți infectați cu coronavirus a fost acela că mulți dintre ei sufereau de forme ușoare ale infecției, unii fiind chiar asimptomatici, iar foarte puțini au avut forme medii de boală, fără patologii asociate sau fără patologii asociate decompensate.

"Unii au fost chiar tineri asimptomatici. În general, literatura de specialitate arată că aceste persoane evoluează bine, uneori cu sau fără tratament. În urma terapiei pe care noi am instituit-o, și care face parte din programul național, dar noi am ales o schemă puțin mai aparte, am constatat că la 3-5 zile după administrarea tratamentului nostru, pacienții deveneau negativi, apoi prezentau o a doua probă negativă, iar după două probe negative considerăm că sunt vindecați pe moment. Am făcut externarea cu recomandarea de a se autoizola în continuare 14 zile la domiciliu. Dacă în această perioadă dezvoltau noi simptome, ne sunau și reevaluam cazul, dacă nu, în a 12-a și a 14-a zi îi retestăm. Până în momentul de față nu am avut persoane care să refacă simptomatologia, iar cei care au fost retestați au fost negativi", a declarat dr. Musta.

Spitalul din Timișoara a fost împărțit în trei zone

Într-o postare pe Facebook, medicul a arătat cum a reorganizat spitalul, în trei zone, pentru a evita infectarea în rândul cadrelor medicale.

”Am împărțit astfel spațiile spitalului în 3 zone:

După zonare și stabilirea clară a circuitelor din aceste zone, am stabilit standardul de echipamente cu care fiecare persoană trebuie să fie echipată și nu am făcut diferențe între diferitele categorii de personal medical. TOȚI TREBUIE SĂ BENEFICIEZE DE ACELAȘI STANDARD DE BIOSECURITATE!Apoi am reorganizat activitatea pe secții, după urmatoarele principii:

  • am împărțit personalul în echipe mici, cu un minim de personal, care să poată desfășura activitatea. Aceștia lucrează în ture. Astfel, dacă o persoană dintr-o echipă se contaminează intră în autoizolare doar acea echipă, deci un numar mic de cadre medicale. Echipa respectivă va fi imediat înlocuită de o altă echipă, activitatea în spital va continua în condiții normale.
  • scurtarea timpului de activitate în zona roșie și eficientizarea acesteia. Vă dau un exemplu: anterior reorganizarii, medicii intrau la pacienți cu foile de observație pentru a nota evoluția clinică și valorile T, TA, Pulsoximetria etc. Pentru a evita contaminarea foilor de observații, medicii intră acum în saloane cu telefoanele deschise, protejate sub echipamentul de protectie și transmit datele obținute de la pacient unui coleg de afară, prin bluetooth, care notează aceste date în foaia de observație.
  • antrenarea echipelor în echiparea și dezechiparea echipamentului de protecție, manevre care reprezintă risc de contaminare a personalului medical.
  • identificarea continuă a posibilelor riscuri de contaminare și măsuri punctuale.
  • am îmbunătățit comunicarea dintre noi cei din spital. Nu ne este rușine să ne recunoaștem greșelile și lipsurile, tocmai pentru a găsi rapid soluții. Acest lucru a crescut unitatea echipelor și încrederea în noi.”

Citește și:

Nu te infectezi dacă treci pe lângă cineva pe stradă. Cât trebuie să petreci alături de un bolnav ca să iei virusul

Primele simptome dacă te-ai îmbolnăvit de coronavirus. Uite cum te simți

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Felipe și Regina Letizia la dineul de gală de la Roma, Italia, în rochie de la un brand de masă   profimedia 0945642160 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
insulina jpeg
Padure din viitoarea Centura Verde Bucuresti Ilfov foto Centura Verde jpeg
Sens giratoriu FOTO Shutterstock jpg
Șofer la volan  Foto Pixabay jpg
inchisoare medievala jpg
profesor jpg
daniel david ubb fb jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net