Făbricuţa din Argeş unde se fac tricotaje pentru Benetton, Prada şi Valentino

Ultima actualizare:

    Angajatele atelierului din Corbi lucrează de multe ori peste program
Angajatele atelierului din Corbi lucrează de multe ori peste program

Angajatele unui atelier de confecţii din comuna Corbi fac haine pe care nici nu visează să le poarte vreodată. Mica fabrică de tricotaje a fost deschisă de o juristă din Curtea de Argeş. Produsele care ies din mâinile localnicelor au standarde ridicate, purtând etichetele unor firme ca Valentino, Benetton, Prada, Luisa Spagnoli şi Max Mara.

Îndrăgostită de zona pitorească în care se află comuna argeşeană Corbi, o juristă a demarat un proiect finanţat cu fonduri europene, pentru a valorifica îndemânarea mai multor femei din zonă. “Am descoperit în Corbi doamne cu abilităţi deosebite la lucrul cu andrelele. Aşa mi-a venit ideea să deschid aici un atelier de tricotaje”, povesteşte, pentru adevarul.ro, Mariana Preda, proprietara făbricuţei.  În primăvara lui 2015, ea a deschis atelierul în care a angajat peste 20 de femei din localitate, pe care le-a pregătit să facă şi altceva decât lucrul de mână. Atelierul are acum şi producţie de serie, pentru branduri celebre ca Benetton, Prada, Luisa Spagnoli, Max Mara şi Valentino.

“Am încheiat un parteneriat cu o firmă italiană de tricotaje, care ne-a sprijinit atât cu utilaje - maşini de tricotat ori maşini de cusut de ultimă generaţie -, dar şi cu instruirea fetelor, pentru că pretenţiile sunt mari”, explică întreprinzătoarea.

Broderiile necesită multă migală
Broderiile necesită multă migală

“Lucrul cere atenţie şi seriozitate. Apoi, pentru broderiile pe care le facem manual, trebuie şi iscusinţă. Dar e o mândrie când vezi ce iese din mâna ta”, spune Cornelia Rotaru (39 de ani), una dintre angajate. Femeia munceşte în atelier de la început şi, de multe ori, rămâne după program să migălească broderii, care sunt plătite suplimentar. “Nu cred c-o să ajung vreodată să port lucruri aşa de fine”, zâmbeşte angajata. “Sunt broderii la care ajungi să coşi şi câte 8 ore. Şi vorbim de o singură bluză. E migălos, dar e frumos”, spune  Alina Giurcă, în vârstă de 23 de ani.

O singură bluză, brodată după modelul cerut de firma Valentino, necesită opt ore de muncă. Salariile nu sunt mari, dar angajatele sunt mulţumite că au ocazia să lucreze pentru mărci renumite.

Click! spune

O bluză de firmă, de exemplu, este greu de găsit sub 700 de lei (și o găsești doar la reduceri, dacă ai noroc). În schimb, cele mai „stilate” ajung să coste și 3.700 de lei. Ca să nu mai vorbim de rochii, de care nu prea ne atingem fără 5.000-6.000 de lei. De obicei, astfel de ținute sunt purtate mai ales de vedete.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Meghan Markle interviu, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
casierie banca jpeg
mosmon baia mare jpg
apartament pixabay jpg
Dixville Notch vote jpg
casa fara gard america jpg
Taxi Romania FOTO Shutterstock jpg
dulceata kumquat grecia jpg
legoland jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net