Fără poluare pe lacurile Tarnița și Fântânele de unde clujenii beau apă! Bărcile șmecherilor, interzise

image
Lacul Tarnița era plin de ambarcațiuni scumpe, care acostau pe diferite pontoane transformate în teraseFoto:foaiatransilvana.ro

”Fără poluare și pericole pe lacurile Tarnița și Fântânele! ”Este anunțul făcut astăzi, 6 iulie, de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, care a dat un Ordin prin care anumite ambarcațiuni au fost interzise. Acestea sunt lacuri de unde clujeni sunt alimentați cu apă.

Lacul Tarnița, supranumit și ”lacul șmecherilor”, a fost sufocat ani la rândul de bărci scumpe cu motor. Bogații făceau curse și ieșeau cu ele la terasele amenajate pe pontoane. Dar, de acum, își pot lua adio. 

”Am semnat un ordin de ministru prin care impunem măsuri stricte privind navigația ambarcațiunilor pe lacurile Tarnița și Fântânele. Astfel, este interzisă navigația oricărei ambarcațiuni propulsate cu combustibili fosili. Sunt permise numai cele electrice, cu vele, vâsle sau pedale. Municipiul Cluj se aprovizionează cu apă din aceste lacuri, iar poluarea lor nu poate fi acceptată”, a atras atenția demnitarul.

Ambarcațiunile cu combustili fosili, interzise pe lacurile Tarnița și Fântânele 

Acesta a mai spus că astfel nici poluarea fonică nu va mai exista, ceea ce va ajuta rezervația naturală din jurul lacurilor, iar turștii își vor putea petrece în zonă o vacanță liniștită.

image
În jurul Lacului Tarnița este rezervație naturală

Viteza maximă permisă pentru ambarcațiuni este de 15 km/h, iar zonele de navigație și cele de înot vor fi clar delimitate pentru siguranța turiștilor.

Ministrul Cătălin Drulă: ”Clujenii au dreptul la apă curată”

Prin ordinul de ministru se instituie și amenzi contravenționale pentru nerespectarea regulilor. Supravegherea respectării regulamentului, precum și aplicarea de sancțiuni cade în sarcina autorităților locale.

”Clujenii au dreptul la apă curată, turiștii au dreptul la liniște, siguranță și apă în care pot înota fără a fi expuși la substanțe toxice. Și nu în ultimul rând natura - fauna și flora - din zonă are dreptul să fie protejată prin aplicarea unor măsuri, care nu pot fi catalogate altfel decât de bun simț”, a conchis ministrul Drulă.

image
Lacul Fântânele, o altă frumusețe a naturii

Citește și: 

Poluare extremă. Patru tone de gunoaie, strânse de pe malul Lacului Bicaz!

Kate Middleton, Prințul William, Harry și Meghan Markle (sursa foto OKMag)
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
florin zalomir
sotie Arsinel jpg
image png
colaj mormant elisabeta a II-a
cub anca pandrea png
foto 1 bec economic jpg
comisia europeana
Ligia Deca Foto INQUAM Photos Octav Ganea
image
image
image
image
dureri menstruale
Prinţul Charles şi Camilla au participat la un festival bavarez şi au ciocnit o halbă de bere în onoarea celui mai nou membru al familiei, Archie Harrison  jpeg
hot mascat jpeg
FotoJet jpg
kalnoky printul charles jpg
6 front lavanda ea cu cos jpg