Flăcări devastatoare în Vâlcea. Incendiu de pădure la mică distanță de casele oamenilor. Ard 10 hectare de vegetație

Un incendiu de proporții a izbucnit luni în localitatea Racovița din județul Vâlcea, afectând o suprafață extinsă de pădure și punând în pericol casele localnicilor. Din cauza vântului puternic, focul s-a extins rapid, cuprinzând peste 10 hectare de vegetație uscată și pădure mixtă de foioase și rășinoase.

Incendiu în Vâlcea.
Incendiu în Vâlcea.

Incendiul se extinde rapid din cauza condițiilor meteo nefavorabile

Incendiul s-a declanșat pe coama unui munte, într-o zonă greu accesibilă, și s-a răspândit rapid din cauza vântului care a amplificat flăcările. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea au precizat că focul arde cu intensitate, fiind alimentat de vegetația uscată, coronament, litieră, doborâturi și mușchi. La cota de 600 de metri, incendiul continuă să se manifeste pe o suprafață considerabilă, iar flăcările se apropie amenințător de casele din proximitate.

Eforturile de stingere și protejare a gospodăriilor

La fața locului acționează peste 20 de pompieri, ajutați de cetățeni și personal al Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, care se luptă cu flăcările pentru a preveni extinderea acestora spre locuințele din apropiere. „Se acționează cu prioritate pentru protejarea caselor din proximitatea incendiului, concomitent cu operațiunile de stingere. Nu sunt victime sau locuințe afectate”, a declarat Sorin Albinaru, purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea.

Dificultăți în operațiunile de stingere a focului

Operațiunile de stingere sunt îngreunate de terenul accidentat și de accesul dificil în zona montană. Echipele de intervenție fac eforturi considerabile pentru a controla incendiul și pentru a împiedica răspândirea acestuia către gospodăriile localnicilor. În același timp, autoritățile locale colaborează cu voluntarii pentru a asigura protecția locuințelor și pentru a sprijini intervențiile de urgență.

Risc de extindere a incendiului

Din cauza condițiilor meteo și a terenului accidentat, există în continuare riscul ca focul să se extindă, în special dacă vântul va continua să sufle cu intensitate. Autoritățile monitorizează îndeaproape situația și sunt pregătite să intervină suplimentar dacă focul se apropie periculos de locuințele oamenilor.

Reprezentanții ISU Vâlcea au făcut apel la cetățeni să respecte indicațiile autorităților și să rămână în siguranță, departe de zona afectată de incendiu. Este crucial ca localnicii să fie vigilenți și să evite deplasările inutile în apropierea incendiului pentru a nu-și pune viața în pericol și pentru a nu îngreuna intervențiile echipelor de urgență.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Matei Vali Catalina disparuta jpg
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
sacalul poza mare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net