Incendiu pe platforma Oltchim. A fost trimis mesaj Ro-Alert

Un incendiu a izbucnit vineri dimineață pe platforma Oltchim din Râmnicu Vâlcea, unde ard deșeuri de mase plastice.

Incendiul nu a pus în pericol vieți omenești / foto: ISU
Incendiul nu a pus în pericol vieți omenești / foto: ISU

„Pompierii militari intervin în acest moment pentru stingerea unui incendiu pe platforma Oltchim, unde ard deșeuri de mase plastice”, a transmis ISU Vâlcea.

La fața locului au fost mobilizate trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, un container tip cisternă și o autospecială CBRN.

Incendiul afectează aproximativ 700 de metri pătrați, iar echipele de intervenție lucrează pentru localizarea și stingerea focului.

Nu există victime

Inițial, la locul incendiului au fost trimise trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru transport apă și un echipaj CBRN. Ulterior, intervenția a fost suplimentată cu o autospecială de stingere a incendiilor la înălțime din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea și o autospecială de transport apă din cadrul Detașamentului de Pompieri Drăgășani.

„În urma efectuării recunoașterii s-a constatat că incendiul se manifestă cu flacără și degajare de fum, afectând deșeuri de mase plastice pe o suprafață de aproximativ 700 de metri pătrați și un strat de circa 20 de metri înălțime”, a informat ISU Vâlcea.

Incendiul continuă să ardă pe o suprafață de 700 de metri pătrați, iar echipele de intervenție lucrează pentru localizarea și stingerea focului. Nu există victime.

Autoritățile au emis un mesaj Ro-Alert în urma incendiului izbucnit vineri dimineața pe platforma Oltchim, iar forțele de intervenție au fost suplimentate pentru a face față situației.

Oltchim este una dintre cele mai mari companii chimice din România

Oltchim, situată în Râmnicu Vâlcea, este una dintre cele mai mari companii chimice din România. Fondată în 1966, produce o gamă largă de produse chimice, inclusiv poliolefine, PVC și produse petrochimice.

De-a lungul anilor, Oltchim a jucat un rol crucial în industria chimică a țării, contribuind semnificativ la economia națională. În ciuda dificultăților financiare, rămâne un pilon important al sectorului industrial românesc.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net