Florin Cîțu a demisionat de la șefia PNL, după șase luni de mandat: «Aș fi vrut o discuție cu colegii mei. Poate le-a lipsit curajul»

Ultima actualizare:

Florin Cîțu a anunțat sțmbătă, 2 aprilie, că a demisionat de la șefia Partidului Național Liberal. El a subliniat că nu va demisiona și din funcția de președinte al Senatului. 

image png

Florin Cîțu a anunțat că și-a depus demisia din funcția de lider al Partidului Național Liberal, după ce a convocat Biroul Executiv al formațiunii, iar membrii au refuzat să participe. Doar Dan Vîlceanu, Theodor Stolojan şi Cristian Băcanu au fost persoanele care au răspuns solicitării lui Florin Cîțu. 

„Ceea ce facem noi în acest moment, din păcate, chiar dacă spunem că o facem pentru stabilitate și pentru liniște, din contră, tocmai asta nu arată. Dar este o decizie și colegii vor merge mai departe. Aș fi vrut să-mi prezint demisia în fața colegilor mei. Nu s-a putut, nu au fost acolo, așa că doar am înregistrat-o la partid. Din acest moment, am demisionat din funcția de președinte al Partidului Național Liberal.”, a declarat Florin Cîțu, în fața jurnaliștilor. 

Citește și: Florin Cîțu, despre pedeapsa primită în SUA pentru că a condus sub influența alcoolului

Florin Cîțu a subliniat că nu are multe lucruri să își reproșeze în cele șase luni ale mandatului său și a menționat că nu a fost un lucru ușor de digerat pentru el coaliția cu PSD. Politicianul a declarat că și-ar fi dorit să aibă parte de o discuție cu toți colegii săi, însă ei nu au răspuns solicitării lui de a participa la Biroul Executiv. 

„Cu colegii mei aș fi vrut o discuție serioasă. Poate le-a lipsit curajul", spune el.

Întrebat cum a ajuns în postura de a nu beneifica de sprijinul nimănui la 6 luni după ce a primit susținerea majorității liberalilor care l-au votat la Congres, Florin Cîțu a oferit un răspuns complex și a făcut, din nou trimitere la "valorile liberale". 

„Niciodată nu poți să fii singur când ești înconjurat de principii și valori liberale. Așa am intrat în politică și așa voi rămâne mereu. Oamenii vin și pleacă. Principiile și valorile liberale rămân întotdeauna lângă mine", a declarat Cîțu.

Florin Cîțu se declara „dezamăgit” de cererea liderilor liberali din țară de a se convoca o ședință a Consiliului Național pentru a schimba conducerea partidului. Aceștia intenționeză să se organizeze un congres în partid, însă convocarea este considerată nestatutară de Cîțu. El convocase o ședință a Biroului Executiv pentru sâmbătă, ora 12:00, unde plănuia să își anunțe demisia în mod public, însă nu a întruncit un cvorum. 

Vezi și: Explicațiile lui Cîțu, după ce a fost acuzat că a mințit în CV

Florin Cîțu a fost întrebat dacă intenționează să demisioneze și din funcția de președinte al Senatului. „Acolo sunt alte discuţii, vom vedea ce se va întâmpla şi acolo”, a fost răspunsul pe care l-a oferit politicianul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!  

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net