Explicațiile lui Florin Cîțu după ce a fost acuzat că a mințit in CV, legat de studiile din SUA


    Florin Cîțu, premierul Românieifoto: captură YouTube
Florin Cîțu, premierul Românieifoto: captură YouTube

Guvernul a venit cu explicații miercuri seara, dupa ce publicația Libertatea a scris că premierul Florin Cîțu ar fi mințit în CV-ul oficial cu privire la anul absolvirii masteratului în SUA, afirmând că diploma sa este certificată de Iowa State University.

Premierul Florin Cîţu a obţinut un Master of Science în Economie în 2002, nu în 1999, cum scrie în CV-ul postat pe site-ul Guvernului, scrie Libertatea.ro, care prezintă răspunsurile pe această temă primite de la Universitatea de Stat din Iowa, unde a studiat şeful Executivului. Guvernul a făcut precizări referitoare la sistemul universitar din SUA, subliniind că premierul a fost de bună-credinţă atunci când şi-a redactat CV-ul, nedorind niciun moment să inducă în eroare opinia publică cu privire la studiile sale.

"Premierul Florin Cîţu a fost de bună-credinţă atunci când şi-a redactat CV-ul"

”În situaţia în care programul masteral este complet, sistemul universitar din Statele Unite ale Americii dă posibilitatea celor care termină anii de studiu să continue cu şcoala doctorală. Este şi cazul premierului Florin Cîţu, care a terminat programul de master în cadrul Iowa State University şi, în consecinţă,  a continuat parcursul universitar cu şcoala doctorală. În timpul şcolii doctorale, odată cu parcurgerea unor etape, studentul devine eligibil pentru diploma de master. În cazul în care studiile doctorale nu sunt încheiate prin disertaţie, atunci universitatea le oferă studenţilor o diplomă de master. Pentru acurateţea informaţiei, premierul a menţionat, în CV-ul său, în cazul şcolii doctorale, că, deşi cursurile programului doctoral au fost completate, nu a mai încercat să obţină disertaţia. Este evident, prin urmare, că premierul Florin Cîţu a fost de bună-credinţă atunci când şi-a redactat CV-ul, nedorind niciun moment să inducă în eroare opinia publică cu privire la studiile sale. Faptul că premierul Florin Cîţu a obţinut diploma de master este un lucru certificat de Iowa State University, informaţie obţinută inclusiv de o parte dintre jurnalişti”, a precizat Executivul miercuri seară.

Ce spune insituția de învățământ din SUA

Într-un răspuns către Libertatea, Universitatea de Stat din Iowa precizează: ”Confirmăm că Florin Cîţu a primit o diplomă Master of Science în Economie (Major Economics) pe 11 mai 2002 de la Universitatea de Stat Iowa”, a mai precizat instituţia de învăţământ americană pentru sursa amintită. Aceasta, deşi în CV-ul oficial, Florin Cîţu a scris că a urmat cursuri de master în perioada 1997-1999, iar din 1999 până în 2002 a urmat un program doctoral complet, fără disertaţie.

Citește și:

Ce scria presa americană, acum 21 de ani, despre arestarea lui Florin Cîţu

Florin Cîțu, dat în judecată în SUA pentru o datorie de 6.700 de dolari

gabi badalau, alaturi de parintii sai jpg
Matilda Pascal Cojocărița și Nicolae Ceaușescu jpg
Mama lui Theo Rose și Teo Trandafir jpg
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
mariana moculescu jpg
cub gabriela marin denise pilafai png
cub razvan ciobanu png
cub theo rose anghel damian png
Madonna FOTO Instagram
 dmitri rogozin sursa facebook
image
image
image
image
Urşi ZOO Târgovişte. FOTO
cub cred în românia animat gif
Politia din Muntenegru FOTO Shutterstock jpg
cum se epilau femeile in antichitate jpg
Joshua Cooper jpg
sarcina in vis jpg