Florin Cîțu, vizită în Ucraina, urmată de un discurs. S-a întâlnit cu președintele Zelenski

Florin Cîțu, președintele Senatului, a mers miercuri, 27 aprilie, într-o vizită în Ucraina, ajungând și în orașele Gostomel și Irpin, văzând ororile și distrugerile care au avut loc în urma războiului ruso-ucrainiean.

Florin Cîțu, vizită în Ucraina Foto: Facebook
Florin Cîțu, vizită în Ucraina Foto: Facebook

În cadrul vizitei sale din Ucraina, șeful Senatului a susţinut și un discurs în Congresul autorităţilor locale şi regionale, prezidat de președintele ucrainean. Florin Cîțu, care a vizitat orașele Gostomel și Irpin, apare în fotografii alături de Volodimir Zelenski și Ruslan Stefanciuk, președintele Radei Supreme a Ucrainei.

Florin Cîțu, vizită în Ucraina

O onoare să mă aflu în Ucraina, astăzi, la invitaţia omologului meu, preşedintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk, împreună cu preşedintele Consiliului Naţional al Adunării Naţionale Federale a Confederaţiei Elveţiene, Irène Kälin, şi preşedintele Adunării Republicii Macedonia de Nord, Talat Xhaferi.”, a scris Florin Cîţu pe Facebook. 

Șeful Senatului României a explicat și care a fost motivul principal al vizitei, anunțând că la rândul său a ținut un discurs, în cadrul Congresului autorităţilor locale şi regionale.

Vizita, planificată încă de la începutul lunii aprilie, a avut ca subiecte principale atrocităţile comise de forţele armate ruse în Ucraina şi planul de reconstrucţie a ţării după război.

Am susţinut un discurs în cadrul Congresului autorităţilor locale şi regionale, prezidat de preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, unde a fost prezent şi prim-ministrul Ucrainei, Denys Shmyhal.”, a mai completat Cîţu.

Florin Cîţu a vizitat Ucraina, împreună cu alţi doi oficiali, preşedinţi ai parlamentelor din alte două ţări europene, Macedonia de Nord și Elveția.

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au vizitat și ei Ucraina

Vizita lui Cîţu în statul ucrainean a venit la scurt timp după cea a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi a premierului Nicolae Ciucă, efectuată marţi, cu o zi în urmă. Aceștia au vizitat Kievul și au mers în localitățile asediate de ruși. Ulterior, Ciolacu și Ciucă au purtat discuții și cu președintele Zelenski.

PM @NicolaeCiuca: Honored to meet President @ZelenskyyUa in #Kyiv. Commended his leadership in these tremendously difficult moments&assured him of🇷🇴full support for efforts to stop this illegal&immoral aggression,preserve UA sovereignty&integrity,help🇺🇦refugees&support UA's🇪🇺path pic.twitter.com/uik5u2BA7v

— GuvernulRomâniei (@GuvernulRo) April 26, 2022

Citește și: Florin Cîțu, imagini de pe frontul de luptă din Kiev. Videoclipul pe care l-a primit de la premierul ucrainean: «Trebuie să acționăm acum»

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net