FOTO Numai cuvinte de laudă despre regretatul tată al Mihaelei Rădulescu

Ultima actualizare:

    Foto mesagerulneamt.ro
Foto mesagerulneamt.ro

Florin Țiganu, tatăl Mihaelei Rădulescu, a fost o personalitate de seamă în Piatra Neamț. Deși înmormântat, marți, la Izvorani, în cavoul familiei, Țiganu a fost omagiat și în orașul unde a activat ca profesor de educație fizică și sport, apoi, după Revoluție, coordonator al Direcției pentru Sport și Tineret Neamț.

Remarcabilul om de sport s-a născut în București, pe 5 aprilie 1947. Profesor de educație fizică la Școala Stejaru, metodist la CJEFS Neamț, Florin Țiganu a fost al doilea director. De-a lungul celor 4 ani (1994-1998), a înobilat această funcție, organizând numeroase competiții de anvergură, dintre care amintim: Festivalul Național de Minihandbal, Vivicitta, Challenge Day, Crosul Olimpic sau Raliul Mănăstirilor. El a rămas în amintirea colaboratorilor ca un om care a iubit sportul cu pasiune și care s-a implicat în promovarea sa fără rezerve. Nume importante din județ, legate de fenomen au avut numia cuvinte de laudă despre tatăl Mihaelei Rădulescu.

„A fost un om deosebit. L-am cunoscut ca profesor de sport și pot să spun că a fost un mare caracter. M-a ajutat în multe proiecte pe care le-am avut, cu sfaturi, facilitând lobby-ul la București și, chiar material atunci când a putut, pentru că pe el l-a interest întotdeauna profesia și nu câștigul care se poate obține de pe urma profesiei sau funcției. Tot timpul era preocupat să ajute, să dea o mână de ajutor să iasă totul bine. Cât a fost consilier al ministrului sporturilor a fost o perioadă fastă în care municipiul Piatra Neamț a fost activ în organizarea competițiilor de masă. Transmit condoleanțe familiei, din partea Clubului Sportiv Ceahlăul și din partea mea, dar și a colegilor antrenori ai LPS Piatra Neamț. E o pierdere în lumea sportului nemțean!”, a declarat profesorul Dan Gavril, împreună cu care am rememorat câteva evenimente notabile din viața profesorului Țiganu. „Și când a dus-o mai greu avea o demnitate caracteristică, care nu l-a îndemnat niciodată să stea cu mâna întinsă la nimeni”, povestește directorul Clubului Sportiv Ceahlăul, potrivit site-ului mesagerulneamt.ro.

„Este o mare o pierdere pentru sport. A avut multe inițiative pe care le-a aplicat în cei 4 ani cât a fost director. Pe timpul mandatului său, a venit la Piatra Neamț, Alexandru Mironov, ministrul Tineretului și Sportului de atunci, iar olimpicii pietreni s-au bucurat de o serie de excursii pe banii acestui for. De numele profesorului Țiganu se leagă organizarea în anul 1996 a Raliului Mănăstirilor, o competiție automobilistică extrem de apreciată, chiar și acum, peste ani. Tot în anul 1996 s-a organizat în centrul municipiului Piatra Neamț prima ediție a Festivalului Național de Minihandbal, unde copiii din ciclul primar, în echipe mixte, s-au întrecut într-o competiție în care nu s-a întocmit niciodată un clasament și nu s-a ținut evidența scorului. A contat doar participarea, răsplătită de regretații domni profesori Țiganu și Țoc, cei care au gândit și pus în practică acea manigestare, ce a dat generații de campioni orașului nostru. Tot domnul Țiganu a militat pentru organizarea primului Cros Olimpic pe străzile principale ale municipiului Piatra Neamț, iar pe vremea domnului ministru Mironov aduna olimpicii județului, pentru a-i trimite în excursii gratruite peste hotare. A avut colaborări și în competițiile ecvestre organizate cu domnul Costache Lupu la Baza Hipică. Practic, nu e loc de sport, care să nu poarte urmele pașilor dânsului. E o pierdere pentru lumea sportului nemțean, pentru că domnul Țiganu a iubit sportul ca pe proprii copii. A fost un coleg foarte bun, un om minunat. Condoleanțe familiei îndoiate!”, a spus, mâhnită, fosta campioană Lenuța Dabija, consilier ani la rând în cadrul DJTS Neamț, ieșită anul acesta la pensie.


    Foto mesagerulneamt.ro
Foto mesagerulneamt.ro

„Avea o disticție aparte. Era un domn, de la primul cuvânt pe care ți-l spunea și până la ultimul. Era un om de onoare, pentru că își ținea promisiunile. Era îndrăgostit de sport și de călărie, de săriturile peste obstacole. Stăteam ore în șir cu dânsul și rememoram anii de glorie ai călăriei în Piatra Neamț, când etapele de Cupă Mondială purtau și amprenta implicării domniei-sale. Era un ministru al sportului în județ, pentru cei care l-au cunoscut. A fost respectat și cu foarte mult bun simț. Mai rar un om ca dânsul... o pierdere pentru sportul nemțean!”, a declarat Costache Lupu, președintele Clubului Ecvestru Piatra Neamț, care a transmis condoleanțe familiei îndoliate.

„Un bun meseriaș, un om formidabil, un prieten de nădejde, a sfințit locul, a lăsat ceva în urma sa. L-am cunoscut după terminarea facultății. Am avut de învățat foarte multe de la el”, a spus și profesorul Constantin Vernica, ex-directorul Palatului Copiilor Piatra Neamț.

Și antrenorul de ciclism, Nicolae Pienescu a avut o colaborare foarte bună cu Florin Țiganu: „Am colaborat timp de 10 ani în condiții excelente. Un profesionist desăvârșit, serios, galant, amabil. A fost unul dintre cei mai buni și respectați directori ai sportului pietrean. A ajutat foarte mult ciclismul. Renașterea sportului cu pedale pietrean i se datorează”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Charlene și Albert de Monaco GettyImages 2162706103 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
saguna jpg
reumatism jpg
bani euro pixabay jpg
mihaela bilic instagram jpg
brad craciun jpg
dan marin roveolutie webp
spitalul stomatologic jpeg 2 jpeg
Lucrări la Palatul de Justiție din Deva. Secolul al XIX-lea, Foto: arhiva personală dr. Lucian Ștefan
image
actualitate.net
image
actualitate.net