Frații din Hunedoara, răpiți de tată și găsiți în Serbia, au ajuns înapoi în România. Adrian Marțian a fost reținut și va suferi consecințe grave

Ultima actualizare:

Cei trei frați dispăruți din Hunedoara, Marțian Antonio Adrian, Marțian Rania Adriana și Marțian Raisa Antonia, au fost găsiți de autoritățile sârbe în orașul Nis, alături de tatăl lor.

image

UPDATE 14.06: Milionarul Adrian Marțian este acuzat de încălcarea măsurilor privind încredințarea minorilor, inducerea în eroare a autorităților judiciare și participare improprie la trecerea ilegală a frontierei, conform unui comunicat al IPJ Hunedoara.

„Recent, în urma probelor administrate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva, bărbatul de 54 de ani din Simeria a fost reținut pentru 24 de ore, sub suspiciunea comiterii infracțiunilor de nerespectare a măsurilor privind încredințarea minorilor, inducerea în eroare a organelor judiciare și participare improprie la trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

Acesta a fost plasat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Deva și va fi prezentat magistraților pentru măsurile legale,” a transmis IPJ Hunedoara printr-un comunicat. Cei trei copii au fost preluați de DGASPC Hunedoara. „În ceea ce privește minorii, a fost instituită măsura plasamentului de urgență într-o unitate din subordinea D.G.A.S.P.C. Hunedoara. Poliția și procurorii continuă cercetările și colaborează cu autoritățile pentru protecția minorilor și asigurarea respectării legislației în vigoare,” se mai menționează în comunicat.

Milionarul Adrian Marțian a fost reținut vineri, după ce a fost găsit împreună cu copiii săi în Serbia, la scurt timp după ce anunțase dispariția acestora din Hunedoara. Vineri dimineață, polițiștii din Hunedoara au informat că Marțian este audiat „pentru comiterea infracțiunilor de participare improprie la trecerea ilegală a frontierei, nerespectarea măsurilor privind încredințarea minorilor și inducerea în eroare a autorităților judiciare.”

După mai multe ore de audieri, s-a decis reținerea sa, iar acesta își va petrece noaptea în arest. Ancheta ar putea duce la solicitarea arestării preventive, având în vedere că nu a respectat ordinul de restricție care îi interzicea apropierea de copii. Conform Digi24, surse din anchetă sugerează că Marțian ar fi organizat dispariția copiilor, solicitând unor cetățeni străini să îi scoată din România și să-i aducă la el. Cei trei copii au fost găsiți împreună cu bărbatul în Serbia.

Copiii au fost dați dispăruți cu câteva zile înainte și se afla într-o situație de risc din cauza faptului că tatăl lor, Adrian Marțian, avea un ordin de protecție care îi interzicea să se apropie de ei.

În urma colaborării între autoritățile române și cele sârbe, cei trei copii au fost aduși în siguranță în România, pe data de 18 octombrie. Tatăl acestora a fost, de asemenea, returnat în țară, fiind preluat de polițiști pentru a fi audiat.

Copiii sunt în prezent în custodia Direcției pentru Protecția Copilului din Deva, fiind în afara oricărui pericol.

Tatăl lor a fost interogat de jurnaliști la sosire și a declarat că a acționat „din prea multă dragoste pentru copii.” În ceea ce privește trecerea frauduloasă a frontierei, Adrian Marțian a afirmat că nu a încălcat legea și că nu consideră că a greșit: „Să vină la tată sau unde își doresc ei, eu nu pot să îi oblig. Când o să aveți copii, o să faceți la fel”, a susținut el.

Ancheta privind trecerea ilegală a frontierei

În urma acestui incident, Poliția de Frontieră din județul Mehedinți a deschis o anchetă pentru a stabili modul în care cei trei minori au reușit să treacă granița fără o procură din partea mamei lor, Roxana Marțian.

Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră desfășoară investigații sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei, conform declarațiilor Corinei Moraru, purtător de cuvânt al instituției. Tatăl copiilor va fi audiat pe parcursul zilei de 18 octombrie, iar autoritățile urmează să decidă ce măsuri legale se vor impune.

Tensiunile dintre părinți sunt de lungă durată, conflictul principal fiind legat de custodia copiilor.

Mama, Roxana Marțian, a obținut un ordin de restricție împotriva fostului soț, iar acesta, dorind să fie aproape de copii, și-a montat o rulotă în apropierea locuinței lor.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) a fost deja implicată în monitorizarea situației familiei, ultima vizită a reprezentanților instituției având loc cu doar câteva zile înainte ca tatăl să raporteze dispariția copiilor. Ancheta este în plină desfășurare și va determina consecințele legale pentru tatăl copiilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și copiii lor  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
Chicago, SUA profimedia 0922743404 jpg
politia rutiera 0 jpeg
image png
lacul colibita jpg
Dohovnicul lui IPS Teodosie jpg
image png
familia corvinilor jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net