Eroină la doar 6 anișori. Poveste incredibilă, din Botoșani

Ultima actualizare:

Iată o poveste incredibilă ce are protagonistă o fetiță de doar 6 anișori din Botoșani, care a reușit să fie o adevărată eroină. Din cauza neglijenței părinților, micuța, în ciuda vârstei fragede, a fost nevoită să preia rolul de mamă pentru sora sa mai mică, de doar 2 ani. Cu un tată alcoolic și cu o mamă iresponsabilă, fetița a preluat atribuțiile unui adult...

O fetiță de numai 6 anișori a fost nevoită să aibă grijă de sora mai mică / foto: Shutterstock
O fetiță de numai 6 anișori a fost nevoită să aibă grijă de sora mai mică / foto: Shutterstock

Copila de 6 ani a fost nevoită să renunțe brusc la copilărie și să devină precum o adevărată mamă pentru sora ei mai mică, de 2 anișori. Ea mai are doi frați vitregi, mult mai mari, de 10 și de 12 ani, dar aceștia nu erau de față atunci când tatăl ei, Dumitru Pavăl, alcoolic și agresiv, și mama sa, Ionela Andreea Capverde, le-au lăsat nesupravegheate pe ea şi sora mai mică.

„Prizonieră" în acest mediu nesănătos, fetița și-a dat singură seama că trebuie să se ocupe de sora ei: se trezea în fiecare noapte pentru a o hrăni, deoarece părinții erau total indiferenți. În cele din urmă fraţii mai mari au sesizat autorităţile, iar cei de la Primăria comunei Lunca din Botoșani au demarat o anchetă socială.

„Mediul de viață al copiilor este unul total nesănătos. Tatăl este alcoolic și agresiv, iar mama lipsită de responsabilitate", a fost concluzia anchetei sociale, potrivit antena3.ro.

Drepturile părinților asupra celor patru copii au fost suspendate

A fost făcută, de asemenea, o propunere de a scoate minorii din acel meniu către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC). „Declarațiile au fost făcute de frații mai mari în timpul anchetei sociale”, a notat unul dintre funcționarii implicați în acest caz. În cele din urmă, părinții au rămas fără nici unul dintre copii, chiar în Săptămâna Mare, pierzând, în baza unei decizii a Tribunalului Botoșani, toate drepturile asupra celor patru copii.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) a cerut în instanță ca acești copii să fie scoși din mediul lor actual și să fie transferați în plasament la asistenți maternali. Instanța a admis cererea, iar micuții se află acum în grija acestora.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!    

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
inecat jpg
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net