Eroina din Ucraina. Cum a salvat o profesoară 30 de copii orfani

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Natalia Pesoțkaia, o profesoară din Cernigău, este considerată o eroină în Ucraina, după ce a reușit să salveze de la moarte sigură 30 de copii dintr-un orfelinat. Ea a stat cu ei aproape o lună într-un adăpost subteran, i-a îngrijit și i-a hrănit, apoi a reușit să-i scoată și să-i ducă în siguranță la Ivano-Frankivsk. Asta în condițiile în care nu exista un coridor umanitar oficial de la Cernigău, scrie Nexta, pe Twitter.

image

Adăpostul a fost bombardat de două ori

„30 de copii de la un internat din Cernigău au fost primiţi în regiunea Ivano-Frankivsk. Şi au fost aduşi acolo de o adevărată eroină, profesoara Natalia Pesoţkaia. Nimeni nu ştia, dar ea a locuit cu elevii ei la subsol timp de o lună. Toţi ceilalţi au refuzat să rămână cu ei, din cauza situaţiei dificile... Această femeie a salvat copii când adăpostul a fost bombardat de două ori. S-au ascuns în chiliile bisericii... Copiii s-au rugat să nu-i părăsească şi să nu meargă acasă, iar Natalia Pesoțkaia şi-a luat copiii acolo şi a fost tot timpul cu ei, i-a hrănit şi a avut grijă de ei. Apropo, cel mai mic băiat are doar 3 ani şi jumătate", a declarat directoarea orfelinatului, Tetiana Yasociko.

Peste 100 de copii au fost uciși în Ucraina, de la începutul războiului, și alți zeci de mii, cu mame, bunici, rude sau chiar singuri, au reușit să fugă din țară. Poliția română de Frontieră anunță că, la declanşarea acestei crize, până la data de 20.03.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 500.747 cetăţeni ucraineni.

Rusia şi Ucraina au încheiat un acord în vederea deschiderii unui număr de opt culoare umanitare în vederea evacuării civililor din oraşe asediate, luni, însă nu şi de la Mariupol, anunţă vicepremierul ucrainean Irina Vereşciuk, 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram.

image
image
image
image
image
image
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net