Cine este Camelia, asistenta-eroină care a donat sânge de 133 de ori. A salvat o mulțime de vieți și a apărut și pe clădirile din Times Square!

Camelia Săbădean este o asistentă medicală din cadrul Spitalului Județean de Urgență (SCJU), din Târgu Mureș. Camelia este considerată o eroină, ajungând să doneze până în prezent 58,5 litri de sânge, în 133 de ocazii.

Transfuzie de sânge
Transfuzie de sânge

Datorită acțiunilor ei, Camelia a ajuns în atenția presei și a celor de acasă, și a apărut chiar și pe clădirile din Times Square. Aceasta donează sânge în mod constant și se bucură că poate salva viețile oamenilor care au probleme de sănătate.

Camelia Săbădean: „S-a conştientizat permanent nevoia de donare de sânge"

În luna octombrie a anului 1988, asistenta Camelia a donat pentru prima dată sânge, acela fiind momentul declanșator al nevoii sale de a face acest lucru în mod permanent.

„Prima oară am donat sânge la 18 ani şi jumătate, eram deja angajată a Centrului de Transfuzii Târgu Mureş şi am donat sânge pentru a-mi învinge teama de ace, care era una considerabilă. Lucrând la Centrul de Transfuzii, doream să ştiu şi ce simte donatorul în momentul în care donează sânge şi de ce are el nevoie pentru ca acea experienţă să fie una plăcută, ca el să poată să se reîntoarcă.

Atunci am donat sânge, a fost o experienţă incredibilă, cu toate că teama a fost foarte mare, dar am beneficiat de suportul emoţional, suportul afectiv al colegilor. Efectiv au stat pe lângă mine şi totul s-a finalizat cu bine. Astfel, eu lucrând acolo, la centrul de transfuzii, eram tot timpul în mijlocul evenimentelor care aveau un anumit caracter tragic.

Adică evenimente care mobilizau aparţinătorii unor victime ale accidentelor rutiere sau ale unor intervenţii chirurgicale majore. Şi atunci la mine s-a conştientizat permanent nevoia de donare de sânge", a declarat Camelia Săbădean, potrivit informațiilor oferite de Agerpres.

Camelia pune suflet în tot ce face

Asistenta medicală a mărturisit că niciodată nu a întâmpinat probleme din cauza donării de sânge. Dimpotrivă, după fiecare donare de sânge, starea sa de sănătate a fost una bună și mereu pune suflet în tot ceea ce face, considerând că Dumnezeu a pregătit-o pentru a face bine oamenilor.

„Niciodată n-am avut probleme. Măduva hematogenă este stimulată pentru că ea suportă un impuls după donare să producă celule tinere, celule mult mai apte de funcţia lor de transport. După fiecare donare, eu m-am simţit energizată. Nu suntem numai în corp fizic, noi avem şi corpul energetic, celulele alea tinere care vin sunt încărcate cu energie. Eu nu-mi explic altfel energia şi împlinirea spirituală pe care eu o simt în ziua în care donez.

O simt fizic, mă simt extraordinar în ziua în care donez şi acesta este încă un factor care nu mă poate împiedica să îmi continui activitatea de donator. Eu am fost cel mai fricos copil din şcoală şi pe vremea aceea copiii buni mergeau la liceul sanitar, la economic sau la pedagogic. Ai mei, având şi pregătire pedagogică, ziceau că nu e bine să mă fac învăţătoare, dar nici economicul nu era de mine, aşa că au zis că e cel mai bine la sanitar. Aşa am ajuns eu în sistemul acesta.

Probabil Dumnezeu a vrut să facă ceva bun din alegerea asta care n-a fost a mea, a fost a părinţilor mei. Eu doar m-am conformat şi orice fac în viaţa asta fac cu suflet”, a mai spus Camelia, potrivit sursei citate anterior.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Verde pentru Biciclete
podul giurgiu ruse jpg
Regele Charles si Printul William Foto GettyImages (3) jpg
vreme furtuna png
airplane cabin 7022154 1280 jpg
pofta manacare jpg
Copil spital
image
actualitate.net
image
actualitate.net