Gabriela Firea intervine în cazul bebelușului din Danemarca: «Părinții nu au beneficiat de prezumția de nevinovăție»

Ultima actualizare:

Gabriela Firea, Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse și-a exprimat părerea despre cazul bebelușului român din Danemarca. Fostul primar al Capitalei susține că părinții bebelușului nu au beneficiat de prezumția de nevinovăție. 

Gabriela Firea a intrervenit în cazul bebelușului din Danemarca
Gabriela Firea a intrervenit în cazul bebelușului din Danemarca

Cazul micuțului care a ajuns în stare gravă la spital după ce ar fi fost maltratat de către părinți a șocat o lume întreagă. La ora actuală, cei doi părinți se află în arest, iar autoritățile din Danemarca au demarat o anchetă pentru a stabili ce se va întâmpla cu bebelușul și cine îl va îngriji în viitor. Protecția Copilului din România a subliniat că acesta poate fi îngrijit de către bunicii materni, dacă se va decide ca beblușul să fie adus în țara natală. 

Gabriela Firea este de părere că părinții copilului nu au beneficiat de prezumția de nevinovăție și consideră că autorităție din Danemarca nu au analizat o serie de aspecte foarte importante. Conform fostului primar al Bucureștiului, mama băiețelului și-a dorit foarte mult copilul și a finalizat studii de psihologie, așadar i se pare ireal ca aceasta să fi avut o atitudine agresivă față de copil. 

"Nu aş vrea să se înţeleagă că Ministerul Familiei încurajează ca părinţii să aibă acte violente, fizice sau verbale, asupra copiilor, dar nici nu-i putem acuza pe părinţi. Nu este dovedit. (...) Părinţii nu au beneficiat de prezumţia de nevinovăţie şi nu s-a luat în calcul faptul că mama copilului a finalizat studii de psihologie, că şi-a dorit foarte mult acest bebeluş pentru că a mai pierdut o sarcină şi este de necrezut că ar fi putut să aibă o atitudine violentă asupra unui copil care oricum a fost născut în condiţii dificile: o sarcină bună, dar un travaliu complex, traumatizant, a fost trimisă acasă după prima prezenţă la maternitate şi aceea poate fi o cauză a faptului că bebeluşul a avut o stare de sănătate precară. Şi în orice caz familia extinsă are dreptul să cunoască informaţii în legătură cu starea reală de sănătate, la acest moment, a bebeluşului”, a declarat Gabriela Firea, la Realitatea Plus. 

Gabriela Firea a subliniat că autoritățile din România vor continua să facă toate eforturile pentru ca bebelușul să fie repatriat și a menționat că nu putem rămâne indiferenți față de problemele cu care se confruntă românii din străinătate. 

"Cu tot respectul şi deferenţa faţă de autorităţile din Danemarca, trebuie să ne facem treaba şi nu trebuie să privim nepăsători la ceea ce li se întâmplă românilor care muncesc în străinătate”, a adăugat Gabriela Firea.

Bebelușul a fost dus la un centru de plasament 

Vă reamintim că săptămâna trecută, doi români din Danemarca au ajuns în spatele gratiilor după ce au fost acuzați de rele tratamente aplicate copilului de doar cinci săpătămâni. Bebelușul a ajuns la spital cu o hemoragie intracraniană puternică, iar medicii au făcut eforturi supraomenești pentru a-i salva viața.

În prezent, starea copilului este stabilă și se află într-un centru de plasament, în timp ce autoritățile din Danemarca continuă ancheta pe care au demarat-o în acest caz. 

Acuzațiile făcute de către unchiul Soranei 

Unchiul Soranei, mama micuțului, a dezvăluit că la naștere copilul a prezentat două pete roșiatice în zona oachilor și, deși părinții au solicitat ajutorul moașei, aceasta nu a intervenit la timp, 

Mai mult decât atât, unchiul Soranei susține că nepoata sa a avut mai multe complicații la naștere, iar ulterior s-a simțit rău. Din nou, nu ar fi primit ajutorul medical necesar. 

  Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net