Gafă monumentală făcută de președintele Iohannis. Cum a stâlcit numele unei țări pe care vizitat-o. VIDEO

Ultima actualizare:

În primul său discurs public din 2024, președintele Klaus Iohannis a comis o gafă notabilă atunci când a menționat greșit numele statului Chile în timp ce relata detaliile vizitelor sale din 2023.

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

În timp ce își prezenta agendă, care cuprindea și călătoriile desfășurate în anul precedent în Asia, Africa și America de Sud, șeful statului a înlocuit corectul "Chile" cu pronunția eronată "kile". 

„În anul 2024, România își propune să intensifice colaborarea cu Africa și să continue programele destinate partenerilor africani, acordând o atenție deosebită educației și transferului de expertiză.

Aceeași abordare s-a reflectat și în vizitele efectuate în aprilie 2023 în America Latină, mai precis în Brazilia, Chile și Argentina. Cu această ocazie, am subliniat interesul României, dar și al Uniunii Europene, în dezvoltarea dialogului politic la nivel înalt.

Am convenit cu președinții statelor vizitate din Africa, America Latină și Asia să extindem relațiile bilaterale în domenii tradiționale precum comerțul și investițiile, și să le diversificăm în sectoare de maximă actualitate, cum ar fi schimbările climatice, tranziția verde și digitalizarea. ”

Vom rămâne vigilenţi în faţa curentelor extremiste

Președintele Klaus Iohannis a comis o gafă incredibilă / foto: presidency.ro
Președintele Klaus Iohannis a comis o gafă incredibilă / foto: presidency.ro

În contextul întâlnirii anuale cu liderii misiunilor diplomatice din România, președintele Klaus Iohannis a subliniat marți importanța anului 2024, un an electoral semnificativ atât la nivel european, cât și național. „Ne vom menține într-o stare de alertă în fața tendințelor extremiste și vom apăra cu fermitate sistemul nostru de valori și principiile fundamentale ale societății noastre”, a declarat el.

„Anul 2024 marchează un moment electoral crucial, atât pe scena europeană, cât și în plan național. Fiecare proces electoral din acest an ar trebui să demonstreze maturitatea democratică a României. Țara noastră a urmat cu succes calea către libertate și democrație, și-a asumat poziția meritată în cadrul Uniunii Europene și NATO; ne vom menține vigilenți în fața oricăror curente extremiste și ne vom opune oricărei tentative de subminare a sistemului nostru de valori și a principiilor fundamentale ale societății noastre”, a afirmat Iohannis.

„Personal, pun un accent deosebit pe dialog, colaborare și solidaritate în efortul de a edifica o lume mai sigură și prosperă. Rolul pe care îl jucați dumneavoastră, diplomații, este crucial în identificarea și valorificarea acelor elemente care ne unesc și ne întăresc reciproc”, a adăugat Președintele României.

„Nu ne permitem să fim slabi, divizați sau incoerenți. Este esențial să apărăm ordinea mondială bazată pe reguli, comunitatea noastră de valori și securitatea. În acest demers, mă bazez pe implicarea dumneavoastră, la fel cum mă bazez și pe cea a diplomaților români!”, a concluzionat președintele Iohannis.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net