Președintele Klaus Iohannis pleacă de Ziua Națională a României în Dubai

Klaus Iohannis va pleca din România, chiar de Ziua Națională. Proaspăt întors din turneul african, președintele va pleca la Dubai chiar de Ziua Națională a României, pe 1 Decembrie. Va participa la Summitul ONU pentru Schimbările Climatice unde vor fi prezenți Papa Francisc, premierii Marii Britanii, Italiei și Germaniei, dar și de președinții Israelului și ai Palestinei.

image

Iohannis va susține un discurs de 3 minute

Președintele României, Klaus Iohannis, abia întors în turneul african, va pleca pentru a doua oară în acest an în Emiratele Arabe Unite. Mai exact, în Dubai, pentru a participa de data aceasta la Conferința Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice. Discursul lui Klaus Iohannis este programat să aibă loc în fața celor peste 70.000 de participanți în ziua de 2 decembrie.

Potrivit organizatorilor, “pentru a fi corect cu toți vorbitorii, limitele de timp vor fi strict respectate. Un dispozitiv electronic/mecanic va fi folosit pentru a marca cele 3 minute alocate fiecărui vorbitor. Acest lucru va permite tuturor vorbitorilor să-și prezinte declarațiile naționale. Părțile sunt încurajate să se asigure că declarațiile lor naționale nu depășesc un maxim de trei minute”, potrivit documentului citat de Digi24.

Papa Francisc Papa Francisc va deschide lista vorbitorilor în ziua de 2 decembrie 2023. După ora 9.20 este programat să-și țină alocuțiunea președintele Klaus Iohannis.

Recepția de 1 Decembrie, decalată

Programul privind recepția de Ziua Națională de la Palatul Cotroceni a fost modificat. Spre deosebire de anii trecuți, când avea loc seara, la ora 14.00, astfel încât șeful statului să poată decola spre Dubai.

El va vorbi la COP28, pe tema încălzirii globale.

Klaus Iohannis este programat să-și țină alocuțiunea pe 2 decembrie, după ora 9.20. În același segment vor vorbi președintele Franței și prim-miniștrii Italiei, Germaniei, Olandei, Norvegiei, Japoniei, Suediei, Finlandei și mulți alții.

Administrația Prezidențială încă nu a făcut public programul pentru deplasarea din Dubai. Există informații care spun că președintele va avea un sejur de patru zile (între 1 și 4 decembrie) în Dubai, la fel ca în perioada 18-21 martie 2023, când a avut o vizită oficială în Emiratele Arabe Unite, la invitația Alteței Sale Șeicul Mohamed bin Zayed Al-Nahyan.

image
image
image
image
image
image
STB FB jpg
piata unirii shutterstock jpg
probleme de auz jpeg
femeie buchet de flori jpg
vreme 1 mai jpg
Infidelitate jpg
Acţiune Poliţie Rutieră Sibiu - în trafic Foto IPJ Sibiu
proces instanta sentinta foto pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net