Găseşte-ţi iubirea online! S-a deschis o nouă platformă matrimonială pentru româncele care-şi caută jumătatea
LetsBond.com este noul serviciu matrimonial complet, dedicat doar femeilor din România, care sunt în căutarea unor relaţii de lungă durată cu bărbaţi de pe continentul nord-american. „Dacă noi am luat de la americani sărbătoarea Sfântului Valentin, iar ei vin la noi să caute dragostea, e clar că această dată de 14 februarie ne reprezintă. Doar în perioada în care site-ul a fost în teste, aproape o mie de străini, majoritatea americani, s-au înscris în baza noastră de date pentru a ajunge la inima unei românce”, spune Marius Crăciun, iniţiatorul proiectului.
Cum funcţionează platforma? Femeile din România care sunt în căutarea unei relaţii serioase (căsătorie, prietenie) îşi pot face cont pe site, gratuit. Site-ul e construit de aşa natură încât să nu poată fi accesat din România decât de femei, iar utilizatoarele nu-şi pot vedea profilurile între ele. Astfel, toate informaţiile personale şi fotografiile nu pot ajunge la nimeni din ţară. Acces la profilurile lor au doar utilizatorii site-ului din străinătate, bărbaţi care vor să se căsătorească cu românce. Pentru a-şi face cont pe site, ceea ce le oferă acces la profilul femeilor din România, americanii trebuie să plătească 20 de dolari pe lună.
„Nu intermediem alt fel de relaţii decât cele serioase, de durată. Oricum, e greu de crezut că cineva va accepta să plătească 20 de dolari lunar dacă nu are cu adevărat interes să găsească o parteneră de viaţă din ţara noastră”, ne-a spus Crăciun. Noutatea acestei platforme matrimoniale constă în faptul că agenţia intermediază inclusiv întâlniri între parteneri. Dacă un bărbat din SUA este interesat să vină în România să o cunoască personal pe cea care i-a cucerit inima în mediul virtual, agenţia îi pune la dispoziţie, contra cost, cazare la un hotel din ţară, îi recomandă locuri în care poate lua masa şi îi poate oferi chiar şi serviciul unui ghid turistic.
„Lucrăm cu o serie de restaurante şi locuri de cazare, pe care le prezentăm înainte ca ei să ajungă în ţară. Dar nu e obligatoriu ca ei să apeleze la noi pentru aceste servicii, se pot descurca pe cont propriu”, ne-a mai spus Crăciun.
Cât de sigure sunt relaţiile în mediul virtual?Administratorii agenţiei spun că doamnele şi domnişoarele din România care îşi caută iubirea cu ajutorul acestei aplicaţii sunt în deplină siguranţă. Toţi utilizatorii din străinătate sunt verificaţi în prealabil, dar şi la sosirea în ţară, pe aeroport, dacă au aceeaşi identitate ca cea din lumea virtuală. „Mai întâi le cerem ceea ce se cheamă cazier de violenţă domestică, act care se eliberează de autorităţile din străinătate, care certifică dacă utilizatorul nostru a agresat persoane din familie. Apoi le solicităm cazier de la poliţie, pentru a vedea dacă au săvârşit infracţiuni în ţara de origine. În final, îi verificăm la aeroport când sosesc pentru a vedea dacă identitatea corespunde informaţiilor declarate la înregistrarea în site”, a conchis Marius Crăciun.
Femeile din România care se înscriu pe site vor trece printr-o verificare similară, la care se adaugă interviuri şi teste psihologice. Administratorii agenţiei matrimoniale spun că astfel vor să ofere utilizatorilor cel mai sigur loc de întâlnire din România. La serviciile site-ului au apelat deja peste 3.000 de românce, care vor să aibă relaţii serioase cu parteneri din străinătate.
Statisticile arată că 650.000 de persoane din România, cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani, sunt necăsătorite. Dintre acestea, 60% sunt femei. Industria intâlnirilor online a cunoscut, în ultimii ani, o ascensiune fulminantă, ajungând să valoreze, la nivel mondial, peste un miliard de dolari pe an. Potrivit unui studiu realizat de Matchmaking Institute, cei mai cheltuitori la acest capitol sunt americanii, ei alocând anual pentru servicii matrimoniale între 3.000 şi 5.000 de dolari.