Desertul modest care l-a cucerit pe Papa Francisc în România: „În simplitate se ascunde adevărata bogăție”. Ce prăjitură tradițională i-a fost servită la Blaj

Papa Francisc a descoperit în România un deliciu local care l-a impresionat profund în timpul vizitei sale istorice din 2019. Este vorba despre „mălaiul dulce”, un desert modest, care se prepară foarte ușor.

 Desertul modest care l-a cucerit pe Papa Francisc în România / foto: Pinterest
Desertul modest care l-a cucerit pe Papa Francisc în România / foto: Pinterest

Născut în cartierul Flores din Buenos Aires, Suveranul Pontif a avut o slăbiciune pentru preparatele simple și gustoase. De exemplu, empanadas, plăcintele argentiniene umplute cu carne, brânză sau șuncă, erau preferatele sale încă din copilărie, așa cum se arată în cartea „Eating with Pope Francis”. Însă în România, în timpul vizitei istorice din 2019, Papa Francisc a descoperit un alt deliciu care l-a impresionat profund: mălaiul dulce!

La masa de prânz organizată la sediul Arhiepiscopiei Blaj, Suveranul Pontif a fost servit cu această prăjitură simplă, făcută după o rețetă autentică, transmisă din generație în generație de o bătrână din zona rurală. Desertul, modest dar plin de savoare, i-a câștigat imediat inima. Martorii spun că Papa Francisc a fost vizibil emoționat și a exclamat că „în simplitate se ascunde adevărata bogăție”, potrivit jurnaliștilor de la Știripesurse.ro.

Cum se prepară mălaiul dulce, desertul preferat al Papei Francisc

Rețeta este extrem de simplă și conține ingrediente la îndemâna oricui. Pentru pregătire, vei avea nevoie de:

- 150 g mălai extra


- 50 g griș


- 3 ouă mari


- 450 g iaurt gras


- 50 ml lapte


- 100 ml ulei


- 2 lingurițe praf de copt


- 2 plicuri zahăr vanilat


- 150 g zahăr tos


După ce ai toate ingredientele de mai sus, respectă acești pași, iar astfel vei obține o prăjitură gustoasă:


1. Amestecă mălaiul cu grișul și praful de copt.

2. Separat, bate gălbenușurile cu zahărul și iaurtul, apoi adaugă uleiul și laptele.

3. Încorporează amestecul de mălai și griș, iar la final adaugă albușurile bătute spumă, amestecând ușor.

4. Toarnă compoziția într-o tavă tapetată și lasă la cuptor 180°C, timp de 30-35 de minute, până trece testul cu scobitoarea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
recolta castraveti 1540x866 jpg
Nicolae Ceaușescu la Fabrica de tricotaje  Foto Scinteia 1982 jpg
test jpg
INSTANT ILUSTRATIE VOT PARLAMENTARE 20 INQUAM Photos Octav Ganea jpg
femeie par alb jpg
cetatea poienari Arges jpg
butterfly fly away 3909351 1280 jpg
DEZBATERE TVR 108 INQUAM Photos George Calin jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net