George Simion, sancționat pentru circul din Parlament! Ce va păți liderul AUR

Ultima actualizare:

Regulamentul Camerei Deputaților a fost votat, miercuri, 9 februarie, iar deputatul AUR, George Simion, va fi sancționat pentru circul pe care l-a făcut în Parlament, când l-a luat de gât și l-a bruscat pe ministrul Energiei. 

george simion AUR jpg

Veste proastă pentru George Simion, liderul AUR, care va fi dur sancționat pentru gesturile agresive pe care le-a avut față de Virgil Popescu. Pe lângă faptul că pe numele său a fost deschis un dosar penal pentru ultraj, acestuia i se va tăia și o parte din indemnizația de parlamentar. Dar, mai riscă și alte sancțiuni. 

Potrivit noului regulament al Camerei Deputaților, în plen va fi interzis filmatul în afara băncilor de parlamentar. Este o noutate căci, inițial, fusese vorba ca filmatul să fie total interzis. Nici bannerele nu vor mai avea ce să caute în plen. 

Parlamentarii agresivi vor fi evacuați din sală

De asemenea, conform noilor reguli pe care vor trebui să le respecte parlamentarii, este interzis orice gest de violență fizică sau verbală precum injurii, invective și calomnie. Mai mult, conform documentului, se interzice transmiterea ședințelor Camerei Deputaților, Biroului Permanent și Comitetului Liderilor altfel decât prin grija Sectretariatului General, în contextul în care multe ședințe erau transmise de George Simion.

Iar regulile nu se opresc aici. Nimeni nu va mai avea voie să intre în sala de ședințe cu bannere, așa cum cei de la AUR au făcut de foarte multe ori. 

Potrivit proiectului de modificare a regulamentului Camerei Deputaților, încălcarea acestor reguli va duce la sancțiuni. Astfel, parlamentarii agresivi vor fi scoși imediat din sală. Evacuarea va fi dispusă de către președintele de ședință din oficiu sau la solicitarea altui deputat, cu acordul majorității liderilor grupurilor parlamentare. 

Proiectul este semnat de liderii grupurilor deputaților UDMR, PSD, PNL și minorităților naționale.

George Simion, gest agresiv fără precedent la adresa unui coleg

George Simion a fost protagonistul unei scene incredibile, fără precedent, în Parlamentul României. Luni, în timpul ședinței în care se dezbătea moțiunea de cenzură depusă de USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, liderul AUR i-a întrerupt acestuia discursul. Simion s-a dus la tribună, l-a luat pe Virgil Popescu de gât, l-a împins, l-a îmbrâncit și l-a făcut hoț. La rândul său, ministrul Energiei l-a făcut prost și l-a trimis la „prietenul” său, Putin, pentru a-i cere să ieftinească gazele.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net