Din ce trăiește George Simion: „Eu n-am ce să ascund”

George Simion a făcut public salariul pe care îl primește și ce alte beneficii mai are lunar. Co-președintele AUR a subliniat că își donează 90% din câștiguri.

image
George Simion Foto: Inquam Photos / George Călin

George Simion a fost invitat la EVZ Live, unde a declarat că nu are mașină scumpă și nici nu pleacă în vacanțe în Dubai. El a mai spus că are un salariu de 12.100 ca lider de grup în Parlament. În plus, mai primește telefon, bani pentru transport și diurnă. Liderul AUR a declarat că 90% dintre câștiguri le donează și că nu are niciun venit pe care să îl ascundă.

„Donez 90% din câștiguri. O mie de euro chirie, 4000 de lei diurnă dacă ești activ. 1400 de lei transport, bilete de tren/avion, telefon. Am salariu 12.100 ca lider de grup. Suma totală e 28.000 de lei, jumătate nu trebuie justificată, iar 14.000 de lei trebuie să-i justific. Am avut curajul să le spun oamenilor cum stă treaba. Că nu am mașină scumpă, eu vin cu Loganul. Am o problemă de când am ajuns parlamentar, toată lumea vrea să-mi achite masa. Am avut noroc la Suceava, unde am avut prieteni care m-au ajutat cu gazda. Nu fac concediile la Dubai, cum fac alți parlamentari. M-au căutat să vadă dacă mă găsesc cu ceva. Dar eu n-am ce să ascund.”, a declarat George Simion la EVZ Live.

Ce scrie în declarația de avere

Spusele lui George Simion despre veniturile lui modeste în comparație cu alți parlamentari par a fi confirmate de declarația sa de avere, care are multe locuri goale.

Conform celei mai recente, depuse în iunie 2021, George Simion nu are locuințe sau bani în bancă și, înainte de a deveni deputat, încasa un venit anual de 35.128 lei ca director de marketing al unei firme. Totodată, George Simion declara că deține un autoturism Ford Fiesta fabricat în anul 2006, pe care l-a achiziționat. 

Campania electorală, finanțată cu banii de pe apartamentul primit de la părinți

Pentru a putea intra ăn politică, George Simion și-a vândut apartamentul pe care l-a primit de la părinți la 19 ani. Banii de pe casă au fost investiți complet în campania electorală din 2020, care au dus la intrarea partidului AUR în Parlament. 

“Am pus tot ce-am avut în această luptă. Am crezut nelimitat în ce avem de făcut, cred nelimitat în ce avem de făcut şi mergem până la capăt. Mi-am vândut apartamentul pe care mi l-au luat părinţii mei la 19 ani şi am pus sumă ca să avem cum să facem campanie electorală. Mai departe voi face acelaşi lucru”, a declarat liderul AUR, conform Agerpres.

peter imre corina dănilă jpg
Marina Meșelscanu și Peter Imre
gabi badalau evenimente jpg
646x404 (1) jpg
BeFunky collage (46) jpg
paula seling 0 jpeg
image png
stranut raceala femeie batista jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 2 iulie sfantul stefan cel mare png
bruna barbie casa instagram (9) jpg
646x404 (1) jpg
stranut raceala femeie batista jpeg
BeFunky collage (46) jpg
cazare cluj untold jpg