Greșeală gramaticală gravă în comunicatul Guvernului care anunță iluminarea Palatului Victoria în roșu

Palatul Victoria va fi iluminat în roşu, sâmbătă seara, în semn de solidaritate cu persoanele care suferă de boala Duchenne, informează Guvernul României într-un comunicat de presă. Comunicatul are însă o gravă greșeală gramaticală chiar în titlul.

Clădirea Guvernului, iluminată în roșu sâmbătă seară

palatul victoria guvern png

Guvernul României se alătură și în acest an campaniei internaționale de sprijin pentru copiii și adulții diagnosticați cu distrofie musculară Duchenne. În semn de solidaritate, Palatul Victoria va fi iluminată în roșu, culoare simbol a acestei campanii.

„Tema din acest an - Raise your voice for Duchenne - este un îndemn la acţiune pentru a susţine drepturile, incluziunea şi bunăstarea persoanelor care trăiesc cu această afecţiune rară", se arată în comunicatul menţionat.

Aflată la a XI-a ediţie, Ziua Mondială de Conştientizare Duchenne (WDAD) este marcată în fiecare an în data de 7 septembrie în scopul promovării iniţiativelor de incluziune socială şi pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii persoanelor care trăiesc cu această maladie.

 Distrofia Musculară Duchenne este o boală rară, cauzată de deficitul unei proteine numite distrofină şi cauzează slăbirea progresivă a muşchilor, afectând în cele din urmă întregul organism. 

Guvernul a stabilit printr-o ordonanţă de urgenţă ca tinerii cu vârsta cuprinsă între 15 şi 21 de ani să poată beneficia de servicii medicale acordate atât în spitalele de adulţi, cât şi în cele de pediatrie.

 Greșeala gravă în comunicatul Guvernului

image

Departamentul de presă al Guvernului pare să aibă probleme cu gramatica. Comunicat transmis conține o greșeală gramaticală gravă chiar în titlu: virgulă între subiect și predicat.

„Palatul Victoria, va fi iluminat în roșu în această seara”, apare scris în comunicatul Guvernului unde o virgulă s-a strecurat între subiect și predicat.

Regulile gramaticale ale limbii române interzic punerea virgulei între subiect și predicat.

Ca regulă generală, virgula nu trebuie pusă niciodată între subiect și predicat. Totuși, atunci când avem un enunț în cazul vocativ, folosirea virgulei nu este doar permisă, ci chiar necesară pentru claritatea mesajului.

Astfel, vom scrie „Cristi, deschide cartea!” și nu „Cristi deschide cartea!”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Placinta de branza de vaci  Sursa foto shutterstock 1323096947 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cartofi jpg
2 tiuit urechi jpg jpeg
Prințesa Kate (1) jpg
rugaciune jpg
image png
yubari jpg
image png
carne oaie miel istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net