Greșeală gramaticală gravă în comunicatul Guvernului care anunță iluminarea Palatului Victoria în roșu

Palatul Victoria va fi iluminat în roşu, sâmbătă seara, în semn de solidaritate cu persoanele care suferă de boala Duchenne, informează Guvernul României într-un comunicat de presă. Comunicatul are însă o gravă greșeală gramaticală chiar în titlul.

Clădirea Guvernului, iluminată în roșu sâmbătă seară

palatul victoria guvern png

Guvernul României se alătură și în acest an campaniei internaționale de sprijin pentru copiii și adulții diagnosticați cu distrofie musculară Duchenne. În semn de solidaritate, Palatul Victoria va fi iluminată în roșu, culoare simbol a acestei campanii.

„Tema din acest an - Raise your voice for Duchenne - este un îndemn la acţiune pentru a susţine drepturile, incluziunea şi bunăstarea persoanelor care trăiesc cu această afecţiune rară", se arată în comunicatul menţionat.

Aflată la a XI-a ediţie, Ziua Mondială de Conştientizare Duchenne (WDAD) este marcată în fiecare an în data de 7 septembrie în scopul promovării iniţiativelor de incluziune socială şi pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii persoanelor care trăiesc cu această maladie.

 Distrofia Musculară Duchenne este o boală rară, cauzată de deficitul unei proteine numite distrofină şi cauzează slăbirea progresivă a muşchilor, afectând în cele din urmă întregul organism. 

Guvernul a stabilit printr-o ordonanţă de urgenţă ca tinerii cu vârsta cuprinsă între 15 şi 21 de ani să poată beneficia de servicii medicale acordate atât în spitalele de adulţi, cât şi în cele de pediatrie.

 Greșeala gravă în comunicatul Guvernului

image

Departamentul de presă al Guvernului pare să aibă probleme cu gramatica. Comunicat transmis conține o greșeală gramaticală gravă chiar în titlu: virgulă între subiect și predicat.

„Palatul Victoria, va fi iluminat în roșu în această seara”, apare scris în comunicatul Guvernului unde o virgulă s-a strecurat între subiect și predicat.

Regulile gramaticale ale limbii române interzic punerea virgulei între subiect și predicat.

Ca regulă generală, virgula nu trebuie pusă niciodată între subiect și predicat. Totuși, atunci când avem un enunț în cazul vocativ, folosirea virgulei nu este doar permisă, ci chiar necesară pentru claritatea mesajului.

Astfel, vom scrie „Cristi, deschide cartea!” și nu „Cristi deschide cartea!”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
pisica rosie a murit 33 ani profimedia jpg
paper 2588827 1280 jpg
obiect de tezaur unicat descoperit in olt   foto arhiva Adrian laurentiu manea (1) jpeg
inundatii galati   foto FB costel fotea7 jpg
inundatii polonia jpg
vot generic mana buletin in urna alegeri prezidentiale 2020 (3) JPG
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net