Guvernul oferă ajutoare financiare românilor pentru sezonul rece. Vezi dacă te încadrezi în program

O veste bună din partea guvernului în prag de sezon rece. Va asigura sprijin și protecție împotriva frigului pentru categoriile vulnerabile ale populației. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a lansat campania "Case cu Căldură" în colaborare cu Parteneriatul pentru Combaterea Sărăciei Energetice. Această inițiativă vine cu promisiunea de a acoperi costurile de încălzire pentru cel puțin 1.000 de gospodării, oferindu-le astfel șansa de a avea un sezon rece mai confortabil și mai sigur.

Guvernul o să acopere costul de încălzire pentru minimum 1.000 de gospodării. Foto: arhiva.
Guvernul o să acopere costul de încălzire pentru minimum 1.000 de gospodării. Foto: arhiva.

Costurile de încălzire acoperite de guvern prin campania "Case cu Căldură" .

Guvernul se angajează să acopere integral costurile de încălzire pentru gospodăriile vulnerabile din întreaga țară. Acest sprijin vital vine în contextul Parteneriatului pentru Combaterea Sărăciei Energetice, care reprezintă o abordare solidară și eficientă pentru protejarea celor nevoiași în sezonul rece.

Sprijin pentru familiile nevoiașe din Valea Doftanei

Reprezentanții Ministerului Energiei și cei ai Asociației Energia Inteligentă au pus în mișcare primele pachete de lemne destinate familiilor nevoiașe din Valea Doftanei. Această acțiune simbolizează solidaritatea și ajutorul practic pentru acei români care se încălzesc cu lemne de foc. Proiectul "Case cu Căldură"  beneficiază de un sprijin financiar semnificativ din partea Guvernului, care alocă un milion de lei pentru furnizarea lemnului de foc în această iarnă. Acești bani vor contribui la asigurarea necesarului de încălzire pentru peste 1.000 de gospodării. Un aspect notabil este că fondurile provin din donații, subliniind angajamentul colectiv față de această cauză umanitară.

Criterii de selecție transparente

Ministrul Sebastian Burduja a subliniat importanța transparenței în selectarea beneficiarilor. Aceștia sunt aleși în funcție de venit, gradul de marginalizare a comunității, distanța față de drumurile principale și sursele de aprovizionare. Acest demers asigură o distribuție echitabilă și eficientă a sprijinului acordat.

Inițiativa "Case cu Căldură" reprezintă un pas semnificativ către asigurarea confortului și siguranței pentru familiile nevoiașe în sezonul rece. Efortul comun al Guvernului, Asociației Energia Inteligentă și donatorilor evidențiază solidaritatea și responsabilitatea socială. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldat rus in Ucraina FOTO Profimedia jpg
image
image
image
image
image
image
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
Masa de Paște (foto: Shutterstock)
mall shutterstock jpg
autospeciala politie jpg
steag spania jpg
CEA MAI LUNGA SCURTATURA DIN LUME jpg
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net