Prelungirea montării obligatorii a repartitoarelor de căldură. PNL propune o amânare până la finalul anului 2024

În contextul discuțiilor privind eficiența energetică și reducerea consumului de resurse, Partidul Național Liberal (PNL) propune o prelungire a termenului pentru montarea obligatorie a repartitoarelor de căldură în apartamentele de bloc. Conform proiectului de lege depus la Senat, montarea acestor dispozitive esențiale pentru gestionarea eficientă a căldurii în locuințe ar urma să fie obligatorie până la sfârșitul anului 2024. În acest articol, vom explora detaliile acestei propuneri și modul în care PNL își propune să compenseze costurile pentru categoriile vulnerabile.

PNL propune o prelungire a termenului pentru montarea repartitoarelor de căldură. Foto: arhiva
PNL propune o prelungire a termenului pentru montarea repartitoarelor de căldură. Foto: arhiva

Prelungirea termenului de montare

Proiectul de lege depus la Senat de către mai mulți membri PNL, condus de ministrul liberal al Energiei, Sebastian Burduja, propune amânarea montării obligatorii a repartitoarelor de căldură cu un an. Această măsură vine ca răspuns la nevoile comunităților și pentru a permite o implementare mai eficientă a acestei tehnologii în locuințele din blocuri.

Compensarea costurilor pentru categoriile vulnerabile

Un aspect important al proiectului este intenția PNL de a compensa costurile achiziției și montării repartitoarelor pentru categoriile vulnerabile. Conform anunțului făcut de PNL, persoanele care au primit cardurile de energie, destinate plății facturilor la electricitate, gaz sau încălzire, vor beneficia de această compensație. Ajutorul financiar acordat va acoperi costurile ce depășesc 750 de lei pentru fiecare locuință.

Inițiat de senatorii PNL Roberta Anastase, Toma Petcu, Mihail Veştea și alți parlamentari, proiectul beneficiază de susținerea președinților Comisiilor de energie din Senat și de industrii din Camera Deputaților. Această unitate în sprijinirea inițiativei arată importanța acordată acestei propuneri legislative în sfera politică.

Proiectul va fi supus dezbaterii și votului în cadrul procesului legislativ

Prelungirea termenului pentru montarea repartitoarelor de căldură propusă de PNL reflectă dorința de a oferi sprijin categoriilor vulnerabile. Compensarea costurilor pentru aceste categorii ar putea reprezenta un pas semnificativ în direcția asigurării unei tranziții mai netede către o eficiență energetică sporită și o economie mai durabilă. Proiectul va fi supus dezbaterii și votului în cadrul procesului legislativ, iar rezultatele vor afecta direct milioane de locuințe din România.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net