Veste bună pentru toți românii. Au scăpat de o plată care le dădea mari bătăi de cap

Ultima actualizare:

Veste bună pentru români! Pentru cel puțin încă un an vor scăpa de o cheltuială și un stres care le dădea mari bătăi de cap. Astfel, cei care locuiesc la bloc mai au răgaz până la finalul lui 2022 pentru a-şi monta repartitoare la calorifere.

Veste bună pentru toți românii
Veste bună pentru toți românii

Obligația de a monta repartitoare de căldură pentru românii care primesc căldură în sistem centralizat a fost amânată. Montarea lor de către asociațiile de proprietari nu s-a realizat deoarece beneficiile acestora nu sunt clare, spune vicepreședintele al Comisiei pentru industrii și servicii.

Potrivit prevederilor legii eficienței energetice (nr. 121/2014), aflată acum în vigoare, românii racordați la sistemele centralizate de încălzire sunt obligați să-și monteze repartitoare individuale pentru măsurarea consumului de energie termică, până la 31 decembrie 2022.

USR spune însă că a reușit, printr-un amendament, să obțină amânarea obligației de a se monta repartitoare până la sfârșitul anului 2023.

Veste bună pentru români! Obligația de a monta repartitoare de căldură a fost amânată

„Am stat de vorbă în ultimul an cu zeci de președinți de asociații de bloc care mi-au explicat de unde vine reticența montării acestor repartitoare. Am aflat că au fost asociații care le-au montat și apoi le-au demontat pentru că au existat probleme cu costurile și repartizarea agentului termic.

Principiul de a plăti cât consumi este corect, însă, din discuțiile avute, am înțeles că repartitoarele, așa cum sunt ele astăzi nu răspund acestei nevoi. E necesară o discuție mult mai amplă pentru a găsi soluții serioase în următorul an”, declară deputata USR Cristina Prună, vicepreședinte al Comisiei pentru industrii și servicii.

“Legea eficienței energetice (nr. 121/2014) prevede, în forma acum în vigoare, că românii racordați la sistemele centralizate de încălzire sunt obligați să-și monteze repartitoare până la 31 decembrie 2022, în condițiile în care, anul trecut, USR a obținut amânarea cu un an a acestei obligații.

Acum, deși termenul prevăzut de lege se apropie de final, montarea repartitoarelor de către asociațiile de proprietari nu s-a realizat deoarece beneficiile acestora nu sunt încă clare.

USR a depus, prin urmare, încă un amendament pentru amânarea obligației montării repartitoarelor până la 31 decembrie 2023, amendament adoptat de Parlament”, conform USR.

Reacție pozitivă din partea românilor

„Când am montat repartitoare costul cu încălzirea s-a dublat, deși făceam economie, iar înainte stăteam cu ferestrele deschise, că era prea cald. Incredibil, nu?”, a transmis un bărbat.

„Am avut repartitor și mulți închidea căldură și foloseau aragazul la încălzit. Tot blocul era plin de igrasie", a spus o altă persoană. 

„O păcăleală și o cheltuială inutilă băgată pe gât oamenilor", a scris un internaut, conform Antena 3.

Cât costă montarea unui repartitor

Montarea unui repartitor costă între 70 și 120 de lei. În funcție de numărul de camere, avem nevoie de mai multe dispozitive, câte unul pentru fiecare calorifer.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net