După scandalul „puiului vopsit”, șeful ANPC demisionează. „Am fost nominalizat candidatul Partidului Social Democrat pentru...”

Ultima actualizare:

Asistăm la o nouă schimbare șocantă, odată cu anunțul surprinzător al renunțării la funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) făcut de către Horia Constantinescu. Motivul acestui pas neașteptat? Candidatura sa la Primăria Constanța, în fruntea listei Partidului Social Democrat (PSD).

Horia Constantinescu. Foto: arhiva.
Horia Constantinescu. Foto: arhiva.

 Horia Constantinescu, care timp de doi ani a condus ANPC-ul, a luat decizia de a-și dedica energia și resursele în lupta pentru Primăria Constanța, confirmând astfel speculațiile recente cu privire la intențiile sale politice. Prin intermediul unei declarații pe rețeaua de socializare Facebook, Constantinescu și-a exprimat recunoștința față de cei care l-au sprijinit în timpul mandatului său la ANPC.

Închin o ceașcă de cafea pentru fiecare dintre voi, cei care mi-ați arătat susținerea ce m-a mobilizat de-a lungul celor doi ani ca președinte al autorității. Probabil unii dintre voi deja știți că am fost nominalizat candidatul Partidului Social Democrat pentru funcția de primar al orașului Constanța”, a mărturisit Constantinescu în mesajul său.

Renunțarea la poziția de conducere la ANPC nu vine fără regret

Cu toate acestea, renunțarea la poziția de conducere la ANPC nu vine fără regret. Constantinescu a subliniat faptul că activitatea sa la această instituție a fost marcată de progrese semnificative, inclusiv în ceea ce privește digitalizarea serviciilor, renovarea sediilor și îmbunătățirea performanțelor organizației.

Rămân totuși în această mare familie, în calitate de comisar șef adjunct al Comisariatului Județean Constanța (suspendat). Trăiesc senzația unui divorț prin acord, dar gândul recăsătoririi cu Primăria Constanța mă motivează enorm”, a adăugat Constantinescu.

Scandalul puiului vopsit

Schimbarea de direcție a lui Constantinescu a fost însoțită de o reacție puternică din partea opiniei publice, ca urmare a unor declarații controversate legate de carnea de pui vopsite. 

Există operatori economici care își vopsesc aceste produse pentru a ne induce în eroare. Dar și aici se întâmplă o minune: unii dintre pui sunt vopsiți prin hrănire, pentru ca vopseaua să pătrundă în țesut și să nu poată fi spălată” , a transmis miercuri comisarului șef al ANPC. Un semnal grav de alarmă, mai ales că Horia Constantinescu a asociat puii vopsiți cu cei contaminați cu Salmonella, găsiți acum câteva zile.

Mihai Ponea, directorul executiv al ANSVSA, l-a contrazis: „Orice aliment care este pe rafturile magazinelor, conține coloranți permiși, mezelurile, laptele, pâinea, toate conțin coloranți și adjuvanți prevăzuți de lege. Nu există aliment care să nu conțină aditivi, și sarea, piperul sunt aditivi. La fel și morcovul care se mai pune în furaje, pentru caroten și culoarea galbenă, este tot un colorant natural”.

Ulterior și Horia Constantinescu și-a schimbat declarația, afirmând că furajele care dau culoarea galbenă a puilor nu sunt toxice pentru păsări sau pentru om, dar reprezintă o „practică comercială înşelătoare”. El a menţionat că această metodă este „destul de extinsă” şi că furajele sunt folosite pentru a da impresia că este vorba despre pui de „calitate superioară”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
gelu duminica poveste de viata jpg
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net