Hotelul din centrul Bucureștiului, bijuteria arhitecturală construită înainte de cel de-al Doilea Război Mondial, a fost vândut

Unul dintre hotelurile emblematice ale Capitalei, construit chiar înainte de cel de-al Doilea Război Mondial, care are o suprafață totală de 12.600 de metri pătrați, a fost vândut. Julius Meinl Living a anunțat finalizarea achiziției Hotelului Ambassador din București. În urma unor ample lucrări de renovare, va fi deschis sub numele de „The Julius Bucharest”, în 2027.

Hotelul Ambasador din Capitală, preluat de Julius Meinl Living / foto: Shutterstock
Hotelul Ambasador din Capitală, preluat de Julius Meinl Living / foto: Shutterstock

Hotelul Ambassador, clădire emblematică în stil Art Deco din București, situat pe Bulevardul Magheru, reprezintă o bijuterie arhitecturală cu o istorie ce datează din anii '30, fiind proiectat de celebrul arhitect Arghir Culina. A fost construit cu puțin timp înainte de cel de-al Doilea Război Mondial și deschis în 1939.

Operațiunile hotelului au fost întrerupte în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și în primii ani de comunism. Cu toate acestea, operațiunile hotelului au fost reluate în 1958 și au continuat de atunci.

Preluarea a avut loc în două faze: în prima etapă, Julius Meinl Living a achiziționat Ambassadors SA, care deținea o jumătate din proprietate și care activa drept hotel. Ulterior, în cea de a doua etapă, Ambasador SA a achiziționat și cealaltă jumătate a proprietății, care era deținută separat.

În procesul de achiziție a proprietății Hotel Ambasador, Julius Meinl Living a fost asistat de o echipă de consultanți, printre care Daniel Țigănilă, Managing Partner al Special Properties (brokeraj), Kinstellar (juridic), TPA (financiar), Optim Project Management (dezvoltare).

Ce se va întâmpla cu Hotelul Ambasador

Operațiunile hoteliere ale Ambasador SA au fost finalizate în vederea reamenajării. Următorul pas implică obținerea autorizațiilor necesare pentru reabilitate. Julius Meinl Living va discuta cu autoritățile orașului București, ca parte a procesului de obținere a autorizațiilor, despre modalitățile optime de a integra numele „Ambasador” în proprietatea reamenajată.

Odată ce autorizațiile necesare au fost acordate, reabilitatea va dura aproximativ doi ani. The Julius Bucharest va păstra apoi esența și caracterul clădirii existente. Astfel, hotelul va avea 158 de camere și apartamente de lux. Facilitățile și serviciile vor urma modelul deja implementat cu succes de The Julius Praga, inclusiv magazinul de produse alimentare și băuturi gourmet marca House of Julius Meinl.

La fel ca în cazul The Julius Prague, se intenționează ca The Julius Bucharest să fie certificat conform standardul LEED Gold. Acest indicator al acreditărilor de mediu va face din The Julius Bucharest una dintre cele mai sustenabile clădiri din România.

Prin transformarea Bulevardului General Gheorghe Magheru într-o destinație pentru oaspeți și pentru alți clienți, redeschiderea Hotelului Ambasador ca The Julius Bucharest va reprezenta un pas important în regenerarea acestei zone istorice din centrul Bucureștiului. 

Suntem încântați că avem acum oportunitatea de a transforma proprietatea Hotel Ambasador într-unul dintre hotelurile de excepție din București, capitala uneia dintre cele mai dinamice economii și cu cea mai rapidă creștere din Europa.

Dorim să le mulțumim tuturor celor care au lucrat până acum cu noi la acest proiect și așteptăm cu entuziasm reamenajarea proprietății și apoi deschiderea acesteia”, a declarat Julius Meinl VI, CEO Julius Meinl Living, în legătură cu această achiziție, potrivit adevărul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Accident limitator inteligent FOTO Info Trafic Romania png
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net