Hoţii pot cheltui liniştiţi cei 1.500.000 € furaţi acum 6 ani. Ancheta în cazul BCR Argeș, închisă definitiv
Opt clienţi ai BCR Argeş au reclamat în octombrie 2013 că le-au dispărut sume uriaşe de bani din cutiile de valori. Ancheta a trenat timp de şase ani şi a fost închisă recent definitiv, deoarece faptele s-au prescris. Concluzia? Hoţii îşi pot cheltui relaxaţi cei circa 1,5 milioane de euro furaţi!
La mai bine de şase ani după ce mai multe cutii de valori din sediul BCR Argeş au fost golite pe ascuns, dosarul a fost clasat definitiv, fără ca autorii furtului de 1,5 milioane de euro să fie prinşi. Într-un răspuns oficial remis de reprezentanţii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se arată că cercetările au fost oprite fiindcă faptele cercetate s-au prescris. Ancheta nu va mai continua, deşi investigatorii au avut încă din primele zile doi suspecţi, scrie adevarul.ro. Eugen Florea, un bărbat din Piteşti, a fost primul care a depus plângere la Poliţie, pe data de 25 octombrie 2013. Bărbatul spune că i-au fost furaţi 130.000 de dolari, 49.000 lei şi mai multe obiecte valoroase, printre care şi un ceas Longines din aur masiv, moştenire de la tatăl său. El este singurul dintre cei opt clienţi păgubiţi care a dat în judecată banca pentru a-şi recupera prejudiciul. Ceilalţi şapte, cărora le-au dispărut sume cuprinse între 29.000 şi 400.000 de euro, n-au formulat vreo acţiune în instanţă.
Eugen Florea cere în instanţă ca BCR să-i plătească suma de 619.000 lei. Procesul a început în 2016 la Tribunalul Argeş, instanţă care nu i-a dat câştig de cauză. „Nu renunţ la proces. Este vorba de banii mei şi pot justifica oricând toate sumele pe care le-am declarat. N-am nimic de ascuns. Voi merge şi la CEDO în cazul în care nu voi obţine o soluţie favorabilă de la instanţele din România. Era datoria băncii să aibă grijă de banii mei“, a precizat Eugen Florea pentru „Adevărul“.
Surse judiciare susţin că este posibil ca autorii furturilor să fie foşti clienţi ai băncii, care au avut bunuri în cutiile de valori pe care ulterior le-au golit. Din motive de confidenţialitate, în camera de tezaur, nu sunt camere de supraveghere. La scurt timp după jaful de la BCR Argeş, poliţiştii au verificat imaginile surprinse de camerele de supraveghere şi au consultat registrele de intrare-ieşire din camera de tezaur.