Iadul prin care o femeie trece, după ce și-a cumpărat o casă în Cluj-Napoca: „Am empatie doar pentru animale, de ce aș avea pentru oameni”

Mulți români investesc sume semnificative în case cu curte pentru a evita zgomotele nedorite din partea vecinilor. Cu toate acestea, chiar și această soluție nu garantează întotdeauna liniștea dorită, deoarece pot apărea probleme similare și într-un mediu mai puțin aglomerat.

Femeia a crezut că la curte va avea liniște, dar s-a înșelat / foto ilustrativ Shutterstock
Femeia a crezut că la curte va avea liniște, dar s-a înșelat / foto ilustrativ Shutterstock

O femeie din Cluj a decis să-și achiziționeze o casă într-o zonă liniștită pentru a se bucura de confortul acasă și pentru a se odihni după zilele aglomerate la serviciu, fără a fi deranjată de vecinii gălăgioși.

Câinele, cea mai mare problemă

Cu toate acestea, chiar și după o investiție considerabilă, aceasta s-a confruntat cu lătratul continuu al câinelui vecinului, fapt ce a afectat negativ calitatea vieții sale.

Deși s-a mutat într-o casă pentru a scăpa de agitația din bloc, situația s-a repetat. De această dată, zgomotul provine nu din apartamentele alăturate, ci din curtea vecină, unde locuiește câinele care latră constant.

Confruntată cu indiferența vecinului în privința deranjului creat de animal, femeia s-a adresat unui grup de pe Facebook specializat în consultanță juridică, cerând ajutor și sfaturi.

În schimb, multe dintre răspunsurile primite au fost pline de ironie și lipsite de empatie. Internauții au sugerat soluții precum mutarea la bloc sau adaptarea la zgomot, fără a înțelege că femeia a ales o casă tocmai pentru a scăpa de astfel de probleme.

„Mutați-vă la bloc”, „Vindeți și vă cumpărați apartament la etajul 10” și „Puneți-vă dopuri în urechi” sau  „Două variante sigure: vindeți și va mutați sau stați de vorbă cu câinele, îi explicați deranjul. E câine și normal că latră n-o să miaune”, au fost doar câteva din ironiile internauților. „Pot să-mi iau concediu medical dacă am boală pe cineva?”, a fost un alt mesaj în aceeași notă.

„Câte răspunsuri date la mișto… vă dați mari iubitori de animale, dar empatia umană este zero!”, a realizat o doamnă, dar imediat a fost luată la rost. „Am empatie pentru animale, ele merită! De ce aș avea empatie de oameni ca și doamna sau domnul din postare, când românul s-a pierdut de mult, atâta răutate ca la noi nu am văzut!”, a replicat altă doamnă.

Soluțiile practice pe care internauții i le-au oferit

Această situație a stârnit discuții aprinse, unii exprimându-și frustrarea și lipsa de înțelegere, în timp ce alții au oferit soluții practice.

Au fost și unii, puțini însă, care au venit cu sfaturi concrete. „Exista un aparat cu ultrasunete (aceste ultrasunete nu sunt auzite de om doar de animale) Atunci când este pe mod „ON” câinele nu mai latră. Avem niște cunoștințe care aveau o cățelușă care atunci când erau în curte lătra foarte mult.

Vecinii fiind deranjați de lătratul câinelui au făcut reclamație la protecția animalelor. Aceștia când au venit la proprietarii cățelușei le-au spus că trebuie să facă ceva cu ea să nu mai latre deoarece deranjează vecinii. Atunci ei au cumpărat acest aparat despre care vă spuneam mai devreme și ori de câte ori lăsau cățelușa în curte puneau și aparatul în funcțiune. Și uite așa a fost toată lumea fericită”, a fost una dintre puținele povești cu happy-end.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
supermarket 5202138 1280 jpg
inecat jpg
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net